mam pytanie dot. AT (nie wiem tylko czy to właściwy wątek)
urządzenie ma 6 przycisków, na żadnym nie ustawiam AT w cloudzie natomiast chciałbym ustawić akcję na SUPLA SCRIPTS. Tam mi się pojawiają opcje AT, wszystkie opisane jako "nazwa modułu/Action trigger" (nota bene nie wiadomo który jest który ale to bardziej chyba do wątku dot. scriptsów).
Po wybraniu dowolnego AT dodatkowo pojawia się ID.
Pytanie jak powiązać ten numer ID z funkcją (odpowiednim przyciskiem) w cloudzie? Cloud nie znajduje ID o takim numerze, ja nie pamiętam który przycisk ustawiłem na tą akcję. Pozostaje próbować każdy?
Jak odnaleźć właściwy AT
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
było to już poniekąd poruszane przez jedną osobę w tym wątku viewtopic.php?t=10290 , ja u siebie na ROW-01 mam podłączone pierwsze wejście pod łącznik i u mnie wybierałem pierwsze AT i działa, ID nie wiem czy tak o powiążesz ale ja sugerowałbym się kolejnością czyli jeśli masz 6 AT to licząc od góry do dołu to to wejścia 1-6
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
ja trochę od drugiej strony .... mocno sobie namieszałem i potrzebuję sprawdzić poprawność konfiguracji. Mam określoną scenę na scriptach odpalaną przez AT/hold o numerze ID15896. Który to guzik? Przy małej ilości to jeszcze można sprawdzić fizycznie klikając natomiast przy rozbudowanym urządzeniu (GUI generic ma chyba możliwość do 32 przycisków) albo jak coś się chrzani i nie działa (czyli u mnie - 6 przycisków) to nie wiadomo, który to przycisk sobie ustawiłem.myxhir wrote: Fri Mar 25, 2022 11:46 am było to już poniekąd poruszane przez jedną osobę w tym wątku viewtopic.php?t=10290 , ja u siebie na ROW-01 mam podłączone pierwsze wejście pod łącznik i u mnie wybierałem pierwsze AT i działa, ID nie wiem czy tak o powiążesz ale ja sugerowałbym się kolejnością czyli jeśli masz 6 AT to licząc od góry do dołu to to wejścia 1-6
YoMan