Brama garażowa Chamberlain GPD70
-
hugo306
Witam. Tym razem proszę o poradę jak podłączyć sterownik SBW-02 do bramy garażowej Chamberlain GPD70
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
A1 - 2
A2 - 7
11 - 1
14 - 2
... ale pod 1 i 2 wg. instrukcji podłącza się jakiś przycisk podświetlany i tu mam wątpliwości czy można tam podłączyć SBW.
Jeśli tam obecnie masz podłączony taki przycisk to sprawdź najpierw jak on się zachowuje. Odłącz tymczasowo przewody od napędu i podłącz je do sond multimetru ustawionego na detekcję zwarcia. Naciśnięcie przycisku powinno powodować zwarcie pomiędzy przewodami.
Jeśli tak się dzieje to możesz 11 i 14 podłączyć równolegle do przycisku.
A1 i IN2 pod zewnętrzny kontaktron.
A2 - 7
11 - 1
14 - 2
... ale pod 1 i 2 wg. instrukcji podłącza się jakiś przycisk podświetlany i tu mam wątpliwości czy można tam podłączyć SBW.
Jeśli tam obecnie masz podłączony taki przycisk to sprawdź najpierw jak on się zachowuje. Odłącz tymczasowo przewody od napędu i podłącz je do sond multimetru ustawionego na detekcję zwarcia. Naciśnięcie przycisku powinno powodować zwarcie pomiędzy przewodami.
Jeśli tak się dzieje to możesz 11 i 14 podłączyć równolegle do przycisku.
A1 i IN2 pod zewnętrzny kontaktron.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
hugo306
Ponownie dzięki za pomoc
tak dokładnie miałem tam podłączony podświetlany przycisk do otwierania bramy. Szczerze mówiąc nie mogłem znaleźć instrukcji od bramy gdzie byłby opis zacisków. Dziękuję jeszcze raz