Cześć,
Chciałbym podłączyć bramę garażową NICE Spido z przekaźnikiem Wifi. Wybrałem SBW-02 bo chciałbym w zimie po wjeździe do garażu zostawiać małą przestrzeń na wywianie spalin.
Czego dokładnie potrzebuję aby ruszyć z tematem? Rozumiem, że muszę też kupić dowolny(?) kontaktron, ale czy coś jeszcze?
Docelowo chciałbym zintegrować system z Home Assistant, ktoś wcześniej pisał że wtedy konieczne jest podłączenie "czujnika położenia bramy" - czy to osobny czujnik który muszę zamontować? Jaki?
Wreszcie - gdybym chciał bramę Nice obsługiwać pilotem Tousek (bo taką mam furtkę) to czy SUPLA i odbiornik od pilota będą jakoś sobie przeszkadzać (np. mogę mieć tylko jeden z nich na raz)?
Z góry dziękuję za podpowiedzi, jestem zielony w temacie przekaźników i automatyki a muszę jak najszybciej wybrać i zakupić sprzęt aby monter miał z czym pracować.
Nice Spido + SBW-02
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
A1 - 4Bojaki wrote: Thu Apr 07, 2022 9:00 am Chciałbym podłączyć bramę garażową NICE Spido z przekaźnikiem Wifi.
A2 - 3
11 - 5
14 - 8
A1 i IN1 pod zewnętrzny kontaktron
Tak. Np. Satel B3Bojaki wrote: Thu Apr 07, 2022 9:00 am Rozumiem, że muszę też kupić dowolny(?) kontaktron, ale czy coś jeszcze?
Wystarczy jeden (np. kontaktron) podłączony pod A1 i IN1 o którym mowa wyżej.Bojaki wrote: Thu Apr 07, 2022 9:00 am Docelowo chciałbym zintegrować system z Home Assistant, ktoś wcześniej pisał że wtedy konieczne jest podłączenie "czujnika położenia bramy" - czy to osobny czujnik który muszę zamontować? Jaki?
Nie powinny sobie przeszkadzać. Były przypadki obniżonego zasięgu pilota, ale Zamel poprawił SBW w tym zakresie. Gdyby tak Ci się zdarzyło, że trafisz na egzemplarz, który nie ma tej poprawki to Zamel wymieni Ci SBW.Bojaki wrote: Thu Apr 07, 2022 9:00 am Wreszcie - gdybym chciał bramę Nice obsługiwać pilotem Tousek (bo taką mam furtkę) to czy SUPLA i odbiornik od pilota będą jakoś sobie przeszkadzać (np. mogę mieć tylko jeden z nich na raz)?
SUPLA.... Nareszcie w domu.