Harmonogramy

fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Jaki typ harmonogramu? Jednorazowy i tak się zachowuje?

Jeśli cykliczny (co 5 minut?) to chyba tak powinno. Jeśli nie, to może mechanizm "upewniania się że się udało wykonać" tutaj jest zbyt dokładny.
wojtas567

cykliczny
Pozdrawiam
Wojtek
fracz

ale cykliczny co 5 minut?
wojtas567

cykliczny ale po 5 min włącza się ponownie
np ustawiony jest na 18:00 o 18:01 wyłączam światło ręcznie a o 18:05 włącza się ponownie.
Pozdrawiam
Wojtek
percy

Przy tworzeniu harmonogramu w wersji językowej angielskiej myślę, że można by zmienić przycisk Add na Set. Add sugeruje, że dodajemy kolejny kanał do tego samego harmonogramu (co być może też jest ciekawą opcją). Szczególnie, że przycisk znajduje się w obszarze wyboru kanału.
Set wydaje się bardziej jednoznaczne.
Espablo

Ustawiając harmonogramy dla bramy wjazdowej zauważyłem taki oto nie przetłumaczony szczegół na svr7.supla.org
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
pykaman

Witam mam pytanie odnośnie harmonogramow z wykorzystaniem wschodu zachodu . Chcę sterować światłem w podbitce i na podjeździe. Chodzi ogólnie o to żeby włączało światło po zachodzie , paliło do np 23 potem włączało np o 5 i paliło do wschodu. Takie rozwiązanie jest w zegarach czasowych astronomicznych na szynę din. Z tym że latem o 5 i tak już jest widno więc nie musiałoby się zapalac. Da się tak zrobić? I druga rzecz. Nie widzę ustawienia współrzędnych mojego miejsca dla określenia wschodów i zachodow. Czy to jest jakoś na sztywno ustawione? Pozdrawiam
fracz

Robisz do tego 4 harmonogramy: jeden włącza światła o zachodzie, drugi wyłącza o 23, trzeci włącza o 5 i czwarty wyłącza o wschodzie.

Nie ma obecnie uzależniania harmonogramu jednego od drugiego, więc w lecie gdy wschód słońca jest przed 5 - musisz wyłączyć harmonogram trzeci.

Twoje współrzędne są brane z ustawionej strefy czasowej, więc prawdopodobnie masz brane wschody i zachody z Warszawy. By zniwelować różnice względem Twojego miejsca zamieszkania, możesz użyć opcji w harmonogramach "uruchom X minut przed zachodem/wschodem" zamiast uruchamiania dokładnie o wschodzie/zachodzie.
pykaman

Ok, rozumiem dzięki

Return to “CLOUD”