Czy da się zrobić coś aby aplikacja uruchamia się szybciej?
Raz na jakiś czas aplikacja uruchamia mi się około 10s albo wcale po zamknięciu i uruchomieniu ponowne zazwyczaj działa od razu.
Długo uruchamiająca się aplikacja
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Spróbuj zaobserwować w jakim przypadku tak się dzieje. Może jesteś na skraju WiFI np wyjeżdżając z domu i smartfon jeszcze nie przełączył się na GSM-a, a WiFi jest już zbyt słabe by utrzymać połączenie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Mi się czasami też tak dzieje, szczególnie gdy w międzyczasie zmieniła się sieć (np. Wi-Fi na LTE).
Wydaje mi się, że po poprawce z prędkością przełączania kont (jeszcze nie wydana oficjalnie), to się poprawiło, ale za mało używałem apki testowej, aby powiedzieć na 100%.
Wydaje mi się, że po poprawce z prędkością przełączania kont (jeszcze nie wydana oficjalnie), to się poprawiło, ale za mało używałem apki testowej, aby powiedzieć na 100%.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
@kwiato168, wyłącz w smartfonie jeden z modułów radiowych (np. Wi-Fi) i sprawdź, jak się wtedy apka uruchamia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
kwiato168
Tak po wyłączeniu wifi jest w miarę ok chociaż też się zdarza że aplikacja nie może się uruchomić.
-
kwiato168
Mam takie 4 sztuki jeden z nich rządzi resztą od 1 podpięte po dwie skrętki do reszty zamontowane są co 100mwsosniak wrote: Fri Apr 08, 2022 8:15 am identyczny problem miałem kilka lat temu. Co ja się nakombinowałem ...... wymieniłem router i po sprawie.
https://allegro.pl/oferta/router-asus-r ... 0171065841
Postawiłem własny serwer na nim problemy z aplikacja nie występują lecz po ostatniej awari internetu jak router przeszedł na awaryjny wan to wszystko przestało działać. I musiałem resetować wszystkie moduły a supla jest już u mnie prawie wszędzie około 70 modułów. Nawet zapomniałem już że supla suszy mi ręczniki
A dowiedziałem się od dostawcy internetu że będą w najbliższym czasie kolejne wyłączenia.
Przez co nie wiem w którą stronę iść, czy poprawiać to co spiepszyłem w swoim serwerze i jak będzie kolejny problem to będę musiał go sam naprawić. Czy z powrotem przenieść wszystko na serwery supli i męczyć się z aplikacją