Cześć.
Od pewnego czasu zauważyłem problem z uruchamianiem aplikacji na połączeniu WiFi albo to trwa strasznie długo albo w ogóle nie chce się łączyć. Gdy załapie jest jakiś czas spokój i uruchamia się normalnie przez kilka dni, po czym za jakiś czas znów jest tak samo.
Z poziomu przeglądarki gdy loguje się na cloud nie ma problemu, nie ma żadnej blokady ze strony routera ani dostawcy. Mam wrażenie, że problem pojawił się jakoś pod koniec roku po aktualizacji, wcześniej było bez problemowo.
Problem z aplikacją
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Takie objawy zwykle są związane z przełączaniem się smartfona pomiędzy sieciami. Np. jesteś na skraju WiFi gdzie transfer uniemożliwia komunikację, a na GSM-a OS się jeszcze nie przełączył.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
kwiato168
A da się coś zrobić aby aplikacja nie korzystała z wifi?
-
DanteX
Sytuacja ma miejsce na samym wifi. Transmisja danych jest wyłączona. Na samej transmisji danych jest OK.pzygmunt wrote: Fri Apr 08, 2022 7:35 pm Takie objawy zwykle są związane z przełączaniem się smartfona pomiędzy sieciami. Np. jesteś na skraju WiFi gdzie transfer uniemożliwia komunikację, a na GSM-a OS się jeszcze nie przełączył.
Dziwi mnie fakt, że gdyby było coś zablokowane ze strony routera nie miałbym w ogóle a to dzieje się nieregularnie.
Raz jest połączenie, raz go nie ma
Jakie porty używa aplikacja ? Czy to są tylko 80? 443? Czy jeszcze jakieś ?
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
A jaki masz telefon ? iPhone ? Ja tez od jakiegoś czasu mam problem z iPhone-ami , taki ze aplikacji Supla nie idzie uruchomić , ale tez Safari nie może otworzyć żadnej strony . Ikonka wifi pokazuje połączenie …. ale dostępu do internetu nie ma. A pozostałe urządzenia z android , PCty , urządzenia z suplą …. działają poprawnie.DanteX wrote: Fri Apr 08, 2022 6:40 pm Cześć.
Od pewnego czasu zauważyłem problem z uruchamianiem aplikacji na połączeniu WiFi albo to trwa strasznie długo albo w ogóle nie chce się łączyć. Gdy załapie jest jakiś czas spokój i uruchamia się normalnie przez kilka dni, po czym za jakiś czas znów jest tak samo.
Z poziomu przeglądarki gdy loguje się na cloud nie ma problemu, nie ma żadnej blokady ze strony routera ani dostawcy. Mam wrażenie, że problem pojawił się jakoś pod koniec roku po aktualizacji, wcześniej było bez problemowo.
Wyłączenie i włączenie wifi w iPhone pomaga … ale tylko na jakiś czas i potem znowu to samo .
Jak przeglądam internet w poszukiwaniu „iPhone wifi connected but no internet” to widać ze to jest częsty problem występujący u użytkowników iPhone …. niestety . I jednoznacznego rozwiązania brak
I nie sądzę żeby problemem była aplikacja Supła. Chyba nie tedy droga
-
DanteX
wsosniak wrote: Sat Apr 09, 2022 8:02 amA jaki masz telefon ? iPhone ? Ja tez od jakiegoś czasu mam problem z iPhone-ami , taki ze aplikacji Supla nie idzie uruchomić , ale tez Safari nie może otworzyć żadnej strony . Ikonka wifi pokazuje połączenie …. ale dostępu do internetu nie ma. A pozostałe urządzenia z android , PCty , urządzenia z suplą …. działają poprawnie.DanteX wrote: Fri Apr 08, 2022 6:40 pm Cześć.
Wyłączenie i włączenie wifi w iPhone pomaga … ale tylko na jakiś czas i potem znowu to samo .
Jak przeglądam internet w poszukiwaniu „iPhone wifi connected but no internet” to widać ze to jest częsty problem występujący u użytkowników iPhone …. niestety . I jednoznacznego rozwiązania brak
I nie sądzę żeby problemem była aplikacja Supła. Chyba nie tedy droga
Nie mam Iphone tylko Xiaomi.
Problem, który opisujesz wyżej to zupełnie coś innego bo masz fizyczny problem z dostępem do sieci poprzez WiFi, u mnie połączenie WiFi jest stabilne, czy z przeglądarki czy poprzez inne aplikacje mam połączenie, tylko w Supli nie mogę się połączyć z Cloudem.
Czyli aplikacja zawiesza się na ikonce Supla pod spodem widnieje napis Łączenie i tam sobie wisi cały czas mimo, że jest dostęp do Internetu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Albert
Dzisiaj tez zauważyłem problem. Raz sie aplikacja włącza (na lte nie wifi) i powiedzmy chce wyłączyć lampkę w salonie i mimo ze wybieram wyłącz nie reaguje. Teraz aplikacja w ogole mi sie nie chce odpalić. Nigdy czegos takiego nie miałem
Edit. Aplikacja nie działa w ogole. iPhone X
Edit 2: chyba wszystko odżyło. Nie wiem co to było
Edit. Aplikacja nie działa w ogole. iPhone X
Edit 2: chyba wszystko odżyło. Nie wiem co to było
-
DanteX
No ja właśnie miałem dziś dość dziwną sytuację, próbując zbadać sytuację czemu mam problem z łączeniem się aplikacji zrestartowałem moduły, przez pół dnia nie mogły mi się załadować do cloud pomimo obecności w sieci. Nagle po godz. 18 aplikacja mi zaczęła działać i wszystkie moduły praktycznie od strzała połączyły się z cloudem.