Problem z aplikacją

pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sugeruję wymienić router.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
DanteX

pzygmunt wrote: Sat Apr 09, 2022 5:26 pm Sugeruję wymienić router.
To raczej nie jest kwestia routera. Wcześniej było dobrze przy tym samym routerze. Firewall w RouterOS niby nie blokuje pakietów z supla.org Dla pewności sprawdzałem przy wyłączonych regułach. Jedyne co jeszcze trzyma mnie w niepewności po stronie routera to translacja adresów, możliwe, że tam coś koliduje, ale a dzień dzisiejszy tego nie sprawdzę. Poczekam na nowszą aplikacje i zobaczymy.
Mikrotik to akurat ostatnia rzecz, którą bym wymieniał bo robi u mnie dużą robotę :-)
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Jak ubijesz apke i ponownie uruchomisz to jest ten sam efekt?
Z jakiego DNSu korzystasz? Jak masz Mietka pod tym względem skonfigurowanego?
Pytałeś wcześniej o porty, ale odpowiedź nie padla. Porty z jakich korzysta aplikacja to 2015 i 2016 dla połączeń z serwerem oraz 443 do pobierania wykresów i własnych ikon.
viewtopic.php?t=3335
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
DanteX

lesny8 wrote: Sat Apr 09, 2022 8:03 pm Jak ubijesz apke i ponownie uruchomisz to jest ten sam efekt?
Z jakiego DNSu korzystasz? Jak masz Mietka pod tym względem skonfigurowanego?
Pytałeś wcześniej o porty, ale odpowiedź nie padla. Porty z jakich korzysta aplikacja to 2015 i 2016 dla połączeń z serwerem oraz 443 do pobierania wykresów i własnych ikon.
viewtopic.php?t=3335
Czyszczenie pamięci, restart telefonu nie przynosi rezultatu. DNS od dostawcy, każdy moduł ma statyczne IP przydzielane przez router.
Od wczoraj wieczorem wszystko jest dobrze. Widzę, że bardzo fajnie jest to opisane w wątku, który podałeś, więc będzie łatwiej mi coś dalej działać. Spróbuję zrobić osobną regułę w firewallu na serwer i porty Supli, bo wydaje mi się, że tam tkwi problem. Po diagnostyce wychodzi na to, że router coś blokuje, tylko nie wiem czemu blokuje to nieregularnie.
dambr

Ja z kolei mam problem z uruchamianiem aplikacji (Android) łącząc się przez dane komórkowe - wyświetla się zielony ekran jak kilka postów wcześniej. Na wifi i przeglądarkowo wszystko działa. Co może być tego powodem?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zrestartuj tel.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Pomoc”