Problem z aplikacją
-
DanteX
To raczej nie jest kwestia routera. Wcześniej było dobrze przy tym samym routerze. Firewall w RouterOS niby nie blokuje pakietów z supla.org Dla pewności sprawdzałem przy wyłączonych regułach. Jedyne co jeszcze trzyma mnie w niepewności po stronie routera to translacja adresów, możliwe, że tam coś koliduje, ale a dzień dzisiejszy tego nie sprawdzę. Poczekam na nowszą aplikacje i zobaczymy.
Mikrotik to akurat ostatnia rzecz, którą bym wymieniał bo robi u mnie dużą robotę
Jak ubijesz apke i ponownie uruchomisz to jest ten sam efekt?
Z jakiego DNSu korzystasz? Jak masz Mietka pod tym względem skonfigurowanego?
Pytałeś wcześniej o porty, ale odpowiedź nie padla. Porty z jakich korzysta aplikacja to 2015 i 2016 dla połączeń z serwerem oraz 443 do pobierania wykresów i własnych ikon.
viewtopic.php?t=3335
Pytałeś wcześniej o porty, ale odpowiedź nie padla. Porty z jakich korzysta aplikacja to 2015 i 2016 dla połączeń z serwerem oraz 443 do pobierania wykresów i własnych ikon.
viewtopic.php?t=3335
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
DanteX
Czyszczenie pamięci, restart telefonu nie przynosi rezultatu. DNS od dostawcy, każdy moduł ma statyczne IP przydzielane przez router.lesny8 wrote: Sat Apr 09, 2022 8:03 pm Jak ubijesz apke i ponownie uruchomisz to jest ten sam efekt?
viewtopic.php?t=3335
Od wczoraj wieczorem wszystko jest dobrze. Widzę, że bardzo fajnie jest to opisane w wątku, który podałeś, więc będzie łatwiej mi coś dalej działać. Spróbuję zrobić osobną regułę w firewallu na serwer i porty Supli, bo wydaje mi się, że tam tkwi problem. Po diagnostyce wychodzi na to, że router coś blokuje, tylko nie wiem czemu blokuje to nieregularnie.
-
dambr
Ja z kolei mam problem z uruchamianiem aplikacji (Android) łącząc się przez dane komórkowe - wyświetla się zielony ekran jak kilka postów wcześniej. Na wifi i przeglądarkowo wszystko działa. Co może być tego powodem?