Brakujące pliki w projekcie Android?

lukaszek016

Witam,

mam problem z aplikacją w Android Studio. Pobrałem pliki projektu z GitHub - supla-android-master. Jednak przy kompilowaniu wyrzuca kilka błędów o braku plików m. in. wizard_ok.xml. Np w pliku layout/add_wizard_done.xml w linii

Code: Select all

29 android:background="@drawable/wizard_ok"
wyskakuje błąd, iż nie istnieje ten pliku. Przeglądając katalog supla-android-master\app\src\main\res\drawable faktycznie nie ma tego pliku, tak, jak kilku innych plików. Czy tak powinno być, czy ja gdzieś robię błąd? Dodam, iż jestem raczej początkujący w tym IDE.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam, Łukasz.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wrzucone
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lukaszek016

Dziękuję bardzo za pomoc.

Nie chciałbym zakładać nowego tematu, dopiero zaczynam przygodę z SUPLA, także możliwe, ze takie pytanie padło, a ja po prostu nie wiem, jak to zwięźle ująć, aby znaleźć odpowiedź.
1. Chodzi mi o podłączenie dwóch przekaźników do jednego modułu NodeMCU v2. Czy jest gotowy flash do tego?
2. Oraz podobne pytanie, Nodemcu v2 + przekaźnik + DS18B20? Wystarczy podpiąć przekaźnik pod pin4/5 oraz czujnik pod pin2 i supla po podłączeniu zobaczy to jako dwa urządzenia?
3. Tutaj w sumie połączenie 1 i 2, czyli dwa przekaźniki + DS18B20. Ale jeśli uda się zrobić 1 i 2 to podejrzewam, że z tym nie będzie problemu.

Jeśli mam napisać w oddzielnym wątku to proszę o informację, to tak zrobię. Na majsterkowo.pl przeglądałem artykuł pzygmunt o sterowaniu przekaźnikiem za pomocą ESP8266, a w komentarzach wyczytałem, że ma być dostępny firmware dla sterowania dwoma/więcej przekaźnikami. Jednak nie mogę znaleźć, szukam w https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... t-firmware.
Espablo

Kolego lukaszek016 zasady są takie ze jak masz problem to szukasz na forum odpowiedzi a jak nie znajdziesz to zakładasz nowy temat.
Odpowiadając na Twoje pytanie to poczytaj nt soft inCan.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

Return to “Pomoc”