SK-W801C-EU do rolet

KrystianH

Cześć.
Czy jest możliwość wgrania supli na ten włącznik? Oryginalnie działa na ewelinku
Image
Image
Image
Image
Nie wiem który to pin z masą.
QLQ

Wgrasz Siple. Jest tam esp8285. Gpio0 do masy przedcwlaczeniem.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

Według mnie to jest GND.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
KrystianH

Udało mi się wgrać GUI generic. Urządzenie wyłączało tryb programowania po kilku sekundach, więc musiałem ustawić BAUD na 460800, wtedy supla zdążyła się grać, a tryb programowania nie zdążył się wyłączyć. Teraz mam inny problem. Z przycisków dotykowych wszystko działa ok. Cykają przekazniki, a same przyciski się podwietlaja na czerwono przy zadziałaniu. Niestety ani z aplikacji ani z clouda nie mogę włączyć przekazikow. Gpio źle ustawione? Jest jakiś sposób na sprawdzenie które Gpio jest do czego przypisane?
Dziękuję, za poprzednie odpowiedzi. Pinem z masą okazał się pin G1
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

KrystianH wrote: Thu Apr 14, 2022 10:16 am Udało mi się wgrać GUI generic. Urządzenie wyłączało tryb programowania po kilku sekundach, więc musiałem ustawić BAUD na 460800, wtedy supla zdążyła się grać, a tryb programowania nie zdążył się wyłączyć. Teraz mam inny problem. Z przycisków dotykowych wszystko działa ok. Cykają przekazniki, a same przyciski się podwietlaja na czerwono przy zadziałaniu. Niestety ani z aplikacji ani z clouda nie mogę włączyć przekazikow. Gpio źle ustawione? Jest jakiś sposób na sprawdzenie które Gpio jest do czego przypisane?
Dziękuję, za poprzednie odpowiedzi. Pinem z masą okazał się pin G1
Skoro tak dużo rzeczy działa mimo tego, że sterowanie z ESP nie działa, to ja obstawiam, że obsługą przycisków i przekaźników zajmuje się ten układ "nuvoton", a z ESP komunikuje się po jakimś uart/spi/i2c.
Jeśli znajdziesz gdzieś opis jak one ze sobą gadają, to implementacja tego sterownika w Supli powinna być relatywnie prosta dla kogoś kto umie programować. Jeśli nie ma nigdzie opisanego protokołu komunikacyjnego, to pozostaje przeanalizowanie podłączeń, aby ustalić po czym one rozmawiają ze sobą i wpięcie się jakimś analizatorem stanów logicznych albo programatorem (jeśli gadają po uart) i podsłuchiwanie komunikacji. Ale to nie są proste rzeczy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
KrystianH

Myślałem, że to będzie prostrza sprawa, wgrać GUI generic i ustawić konkretne gpio. Chyba muszę się poddać. Szkoda tylko, że nie zrobiłem backupa ewelinka.
Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Return to “Pomoc”