problem z flashowaniem sonoff

byniom
Been thanked: 1 time

Mam problem z wgraniem oprogramowania do sonoof basic. Miałem w niego wgrane bardzo stare oprogramowanie i czasem jak padał mi internet to trudno było mu się połączyć . Chciałem wgrać gui ale natrafiłem na problem z wgraniem . Zapomniałem jak wprowadzić w tryb flash to raz a dwa to mam jakiś problem ze sterownikami do programatora PL2303 dlatego że jakiś czas temu zmieniłem komputer i tutaj mam windows 10 DELL . Problem jest ze sterownikiem do programatora , podaje że nie aktualny a nie mogę znaleźć coś nowszego. Jakie sterowniki uzywacie do tego programatora ? i gdzie mogę je pobrać
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

W tryb flash wprowadzisz go trzymając przycisk podczas podłączania do laptopa (włączania zasilania modułu) przez kilka sekund. No chyba ze to Sonoff RF to trzeba lutować.
Do wgrywania firmwaru polecam tazmotizera, łatwy i przyjemny. Sterowniki do uarta to nie wiem.
local

Jak masz Operę, Edga lub Chrome soft wygrasz przez przeglądarkę.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
byniom
Been thanked: 1 time

Udało mi się wgrać. Problem jest w kompie bo po każdej operacji muszę kombinować ze sterownikiem pl2303. Znalazł em programik który jak by resetuje ten błąd ale przy każdym podłączeniu programatora muszę robić tego fixa. Macie jakiś sprawdzony sterownik pod win10 ?
sat4all

local wrote: Sat Apr 16, 2022 6:21 pm Jak masz Operę, Edga lub Chrome soft wygrasz przez przeglądarkę.
Jest opcja updatea przez przegladarke bez seriala ?

Return to “Pomoc”