OK. To tak spróbuję i dam znać.krycha88 wrote: Mon Apr 25, 2022 7:55 amto zacznij od dodawania przekaźników virtualnych a później pozostałe kanały
GUI-Generic Builder (online)
-
Krzyśku
-
mareks6
Udało mi się wejść w te dodatkowe ustawienia. Ustawiłem dla każdego kanału pomiarowego dodatkowe GPIO na diody LED oraz wybrałem że są aktywowane stanem High (diody są podpięte do GPIO, względem masy). Niestety, licznika działa normalnie - zlicza każdy impuls (widzę w supli, że z każdym impulsem mam np 1kW więcej), ale same diody działają bistabilnie, tzn każdy impuls powoduje zmianę jej stanu z świecenia na wygaszoną i na odwrót.krycha88 wrote: Sun Apr 24, 2022 7:55 pmMusisz kliknąć w link obok gpio gdzie ustawia się inne parametry licznikamareks6 wrote: Sun Apr 24, 2022 7:41 pm W konfiguracji licznika miałem tylko to co wcześniej - wybór ilości kanałów licznika, po zapisaniu przypisanie im GPIO. Spróbuję jutro jeszcze raz wygenerować i wgrać GG, gdyż dzisiaj już nie zdążę
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Tak to zrobiłem. To jest to źle czy dobrze?mareks6 wrote: Mon Apr 25, 2022 11:25 am Udało mi się wejść w te dodatkowe ustawienia. Ustawiłem dla każdego kanału pomiarowego dodatkowe GPIO na diody LED oraz wybrałem że są aktywowane stanem High (diody są podpięte do GPIO, względem masy). Niestety, licznika działa normalnie - zlicza każdy impuls (widzę w supli, że z każdym impulsem mam np 1kW więcej), ale same diody działają bistabilnie, tzn każdy impuls powoduje zmianę jej stanu z świecenia na wygaszoną i na odwrót.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Z reguły liczniki migają diodą, gdy liczą impuls. Więc nie powinno być przełączenia na każdy impuls, ale mignięcie.krycha88 wrote: Mon Apr 25, 2022 11:49 amTak to zrobiłem. To jest to źle czy dobrze?mareks6 wrote: Mon Apr 25, 2022 11:25 am Udało mi się wejść w te dodatkowe ustawienia. Ustawiłem dla każdego kanału pomiarowego dodatkowe GPIO na diody LED oraz wybrałem że są aktywowane stanem High (diody są podpięte do GPIO, względem masy). Niestety, licznika działa normalnie - zlicza każdy impuls (widzę w supli, że z każdym impulsem mam np 1kW więcej), ale same diody działają bistabilnie, tzn każdy impuls powoduje zmianę jej stanu z świecenia na wygaszoną i na odwrót.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Krzyśku
Uprzejmie donoszę, że jak VIRTUAL ustawiłem jako pierwsze wszystko zadziało. Dziękikrycha88 wrote: Mon Apr 25, 2022 7:55 amto zacznij od dodawania przekaźników virtualnych a później pozostałe kanały
-
Antonio
Podczas generowania w GG pojawia się błąd
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
jpiernicki
Mam ten sam problem podczas generowania wkładu dla ESP32
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Poprawiłem,.jpiernicki wrote: Tue May 03, 2022 10:09 am Mam ten sam problem podczas generowania wkładu dla ESP32
firefox_JzA2VO1XpO.png
https://gui-generic-builder.supla.io/