Witam wszystkich w moim pierwszym poście.
Czekam na dostawę swojego pierwszego Zamela SBW-02 i w międzyczasie chciałbym się poradzić jak go podłączyć do videodomofonu Kenwei KW-E709TC, otwieranie furtki mam z przycisku na wyświetlaczu dotykowym. Czy jest możliwość podpięcia go pod przewody od monitora? Panel bramowy to KW-1380.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Furtka z videodomofonu Kenwei
-
Galaxiak
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Galaxiak
Dzięki, rozumiem, że nie ma możliwości podłączenia go pod wyjścia monitora w domu?
-
klew
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 137 times
Skontaktuj się z producentem tego domofonu i zapytaj, czy się da podpiąć sterowanie elektrozaczepem "z przycisku" na przewodach z monitora.Galaxiak wrote: Thu Apr 28, 2022 5:06 pm Dzięki, rozumiem, że nie ma możliwości podłączenia go pod wyjścia monitora w domu?
SBW działa na takiej samej zasadzie jak przycisk - czyli robi na chwilę zwarcie na podłączonych przewodach. Kiedyś na forum był wątek, że ktoś podłączył sterowanie do monitora, ale tam wyzwalanie elektrozaczepu polegało na podaniu stałego napięcia na jednym z przewodów monitora. A takich rzeczy można się dowiedzieć tylko z instrukcji lub bezpośrednio od producenta domofonu.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Galaxiak
Tak zrobię ale nie przejrzałem instrukcji do końca i na początku podałem za mało informacji.
Jest tam taki opis i informacja o przycisku dodatkowym SW, który zwiera S1 i S2 więc może pod niego można by podpiąć SSBW-02 tylko zasilanie też musiałbym wziąć z zasilacza monitora i nie wiem czy by to pociągnął.
Jest tam taki opis i informacja o przycisku dodatkowym SW, który zwiera S1 i S2 więc może pod niego można by podpiąć SSBW-02 tylko zasilanie też musiałbym wziąć z zasilacza monitora i nie wiem czy by to pociągnął.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.