Witam podłączyłem sobie Row01 pod stycznik i działa idealnie
Czy to włącznikiem mechanicznym obok, czy przez telefon
Moje pytanie brzmi
Istnieje możliwość stworzenia przycisku mechanicznego (np za pośrednictwem modułu row01)
Aby wyzwalał akcje na pierwszym module?
Chodzi mi o to aby nie ciągnąć 200metrow kabla, tylko sterować za pomocą przycisku pierwszym urządzeniem z drugiego urządzenia, i adekwatnie w chwili wykonania akcji na pierwszym urządzeniu, drugie dało sygnał ( np paląca się lampka) że już pierwsze urządzenie działa, gdyby ktoś np włączył je po drugiej stronie domu, lub przez tel
Wykonywać sceny w supla scripts itp
Dzięki za odpowiedź
Sterowanie supla row01
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Możesz wykonywać akcje z oddalonego przycisku aktywując tzw. wyzwalacz akcji na cloud.supla.org.
Taki oddalony przycisk możesz podłączyć pod już posiadany moduł np drugi ROW czy SRW lub zastosować dedykowany moduł dla wyzwalacza o nazwie RNW-01.
Taki oddalony przycisk możesz podłączyć pod już posiadany moduł np drugi ROW czy SRW lub zastosować dedykowany moduł dla wyzwalacza o nazwie RNW-01.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Stach123
No tak, ale przy tym mechanicznym oddalonym wyzwalaczy chciałbym zamontować jakaś diodę sygnalizująca stan stycznika (włączony/wyłączony)
Tzn jeśli ktoś włączy row 1 przez tel
Dioda się zapala
Osoba będąca przy przełączniku to widzi, i reaguje zależnie od potrzeby, wyłącza lub włącza
RNW steruje tylko modułami tak?
Nowy drugi RoW 1 posiada też funkcję wyzwalania akcji na pierwszym module row1?
No
Używam na tel row1 stycznika
Stycznik się włącza
Na drugim row 1 wyzwala się akcja zapalenia diody, lampki LED przez styki 13/14
Analogicznie używam przycisku przy Styczniku, stycznik się rozłącza, lampka przy drugim row 1 gaśnie
I ostatecznie, podchodzę do row 1 nr2, naciskam przycisk lampka się zapala, stycznik przez nr1 row 1 zwiera
Mam nadzieję, że w miarę przejzysto to napisałem, dzięki
Tzn jeśli ktoś włączy row 1 przez tel
Dioda się zapala
Osoba będąca przy przełączniku to widzi, i reaguje zależnie od potrzeby, wyłącza lub włącza
RNW steruje tylko modułami tak?
Nowy drugi RoW 1 posiada też funkcję wyzwalania akcji na pierwszym module row1?
No
Używam na tel row1 stycznika
Stycznik się włącza
Na drugim row 1 wyzwala się akcja zapalenia diody, lampki LED przez styki 13/14
Analogicznie używam przycisku przy Styczniku, stycznik się rozłącza, lampka przy drugim row 1 gaśnie
I ostatecznie, podchodzę do row 1 nr2, naciskam przycisk lampka się zapala, stycznik przez nr1 row 1 zwiera
Mam nadzieję, że w miarę przejzysto to napisałem, dzięki