Witam szukam pomocy gdzie podłączyć kontraktron beznapięciowy do styków lub przez przekaźnik 24v bo lampa na 230v działa tylko max 60s i potem gaśnie , kogut na 24v tylko błyska , jest wejście jakieś aux którego nie mogę w żaden sposób uruchomić brak na nim napięcia , zwierny też nie reaguję ,styki 30 i 31 mam wykorzystane na 24v do zamka do furtki. Szukam sposobu do podłączenia kontraktronu informującego o stanie bramy czy zamknięta czy otwarta w aplikacji na smartfonie .
https://www.somfy.pl/downloads/pl/centr ... alacja.pdf
kontraktron somfy 3s rts
-
mihu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
mihu
mam podłączone do modułu tylko drugi koniec w skrzynce dwa kabelki zamiast kontraktronów bo nie mam jak pociągnąć kabli.pzygmunt wrote: Sat May 07, 2022 8:10 am Stan bramy chcesz widzieć w Supli ? Jeśli tak to taki kontaktron podłączasz do posiadanego modułu.
-
Alpines
A masz fotokomórki bramy zamontowane?
Mam u siebie zamontowany Ixengo i sygnał z fotokomórek do SBW-02 - i wszystko mi sie wyświetla w aplikacji - otwarta zamknieta oraz ze jest w ruchu.
Mam u siebie zamontowany Ixengo i sygnał z fotokomórek do SBW-02 - i wszystko mi sie wyświetla w aplikacji - otwarta zamknieta oraz ze jest w ruchu.
-
mihu
https://allegrolokalnie.pl/oferta/sonof ... temp-supla
odcięte kabelki od kontraktrona muszą być podpiętę pod centralę bezpośrednio lub przez przekaźnik 24v no/nc
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Po pierwsze zastosowanie Sonoff Basic-a to proszenie się o kłopoty. Grozi porażeniem prądem lub uszkodzeniem automatyki.
Nie podłączaj pod bramę/ogrodzenie itd itp. urządzeń zasilanych 230V.
Po drugie podłączenie przewodów od kontaktronów bezpośrednio pod centralę coś uszkodzi.
Musiałbyś zastosować dodatkowy przekaźnik, ale nie napiszę Ci jak aby nie zachęcać do działań, które w mojej opinii są niebezpieczne.
Jak bardzo chcesz sonoff-a to użyj wersji SV.
Nie podłączaj pod bramę/ogrodzenie itd itp. urządzeń zasilanych 230V.
Po drugie podłączenie przewodów od kontaktronów bezpośrednio pod centralę coś uszkodzi.
Musiałbyś zastosować dodatkowy przekaźnik, ale nie napiszę Ci jak aby nie zachęcać do działań, które w mojej opinii są niebezpieczne.
Jak bardzo chcesz sonoff-a to użyj wersji SV.
SUPLA.... Nareszcie w domu.