Witam. Jak w temacie. Czy da się dodać do SharpTools funkcję odczytu temperatur z Sonoffa (DS18B20)? Zależy mi też na możliwości załączania i rozłączania gniazdek. Chciałem połączyć Smartthings i Suplę (na której mam wyłączniki nadrzędne Zamela ROW-02 oraz pomiar globalny z MEW-01) ze zbiorem czujników pierwszego procudenta, który działa bardzo dobrze na SharpTools.
Edit
Ups... Dopiero teraz zauważyłem że wątek został napisany w nie w tym dziale (który de facto przeglądałem). Proszę administrację o przeniesienie do odpowiedniego działu. Przepraszam za zamieszanie.
Współpraca Supla z SharpTools
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
krzem
Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o integrację Supli z www.SharpTools.io z którą to działa Smartthings. Tam.ozna tworzyć automatuzacje, dashboardy i łączyć standardy producentów. I tutaj jedyna nadzieja.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Z opisu na stronie głównej wynika, że można podłączyć Home Assistant do SharpTools. Natomiast Suplę możesz podłączyć do Home Assitant. Powinno działać 
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krzem
Owszem, można połączyć ale raczej sobie nie poradzę z całością :/
Jeśli jest synchronizacja Supla --> HA (a nie na odwrót) to leżę już na początku z HA. Jedno z miejsc w którym stacjonuje Supla to działka, gdzie nie ma dostępu do sieci wewnętrznej (brak publicznego IP).
Jeśli jest synchronizacja Supla --> HA (a nie na odwrót) to leżę już na początku z HA. Jedno z miejsc w którym stacjonuje Supla to działka, gdzie nie ma dostępu do sieci wewnętrznej (brak publicznego IP).
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
HA łączy się z brokerem MQTT, który dostępny jest na serwerach Supli.
Poradzisz sobie. Publiczny IP nie jest potrzebny.
https://drive.google.com/file/d/10HTT6j ... KQwb3/view
Poradzisz sobie. Publiczny IP nie jest potrzebny.
https://drive.google.com/file/d/10HTT6j ... KQwb3/view
SUPLA.... Nareszcie w domu.