sonoff mini zmiana hasla i wifi

mar4c1n

Dzień dobry mam sonoff mini z wgrana supla teraz zmieniłem operatora internetowego i chce zmienić wifi i hasło na sonoffie. Wciskam guzik i trzymam ok 10 sekund ale nie w chodzi w tryb programowania, możne coś złe robię proszę pomoc.
Patryk

Wszystko zależy jakiego softu używasz i jak był skonfigurowany.
Spróbuj 10x nacisnąć "guziczek".
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

mar4c1n wrote: Thu May 12, 2022 10:00 am Dzień dobry mam sonoff mini z wgrana supla teraz zmieniłem operatora internetowego i chce zmienić wifi i hasło na sonoffie. Wciskam guzik i trzymam ok 10 sekund ale nie w chodzi w tryb programowania, możne coś złe robię proszę pomoc.
Wszystko zależy od tego jaki soft masz tam wgrany i jak jest ustawiony. Z reguły przytrzymanie przycisku lub 10x szybkie wciśnięcie wprowadza urządzenie do trybu konfiguracyjnego.
Jak to nie zadziała i nie wiesz co tam jest wgrane, to zobacz może jakie "SW version" się w Cloud przy tym urządzeniu wyświetla. Czasem to pomaga odgadnąć co tam jest.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
mar4c1n

Czy chodzi o to ?
Nazwa InCan -easy
Weropr 2.72
Patryk

Do sonoff-a masz podłączony na pewno jakiś wyłącznik ( monostabilny lub bistabilny).
Spróbuj tym wyłącznikiem 10x zał/wył.
Pietras81
Been thanked: 1 time

A nie łatwiej zmienić nazwę sieci i hasło wifi i wszystko będzie smigac bez zmian. Ja też zmieniałem dostawce internetu i też myślałem nad jakimś lepszymi hasłem ale jak zobaczyłem ile tego jest to zmieniłem hasło i nazwe sieci w nowym routerze i po problemie. Pozdrawiam Piotr
https://pietras-81.aqi.eco/
mar4c1n

Na nowym ruterze wywala mi że hasło jest za krótkie więc odpada.
Promowałem z włącznikiem też nie reaguje.

Return to “Pomoc”