W sklep PlayMirek5 wrote: Thu May 12, 2022 12:06 pm Dziękuję za informację. Podpowiedz mi gdzie szukać TELEGRAM, bo na Sklep Play wyszukuje mi same gry. Może załączysz ikonę główną programu?, będzie mi łatwiej odszukać.
Pushover - dźwięki niestandartowe
-
Zibi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Zibi mam pytanko jak masz rozwiązaną skrzynkę pocztowa ze pokazuje stan baterii. Z góry dziękuję.Zibi wrote: Thu May 12, 2022 8:50 amTak jak pisałem, używasz gotowej binarki i już wiesz dlaczego masz ten sam dźwięk.Mirek5 wrote: Wed May 11, 2022 7:15 pm Tak, mam wgraną binarkę, którą utworzyłem w GUI GENERIC. Wszystko działa poprawnie, z czego jestem zadowolony. Soft obsługuje mi ikony otwarcia/zamknięcia furtki (kontaktron), a wirtualny przekaźnik ustawiony na 0,5 sek. podaje mi informację i dźwięk Pushover na smartfona. Próbowałem zrobić, tak jak napisałeś, ale dźwięk jest ciągle ten sam. Układ działa na WeMos D1 Mini.
Jeśli chcesz mieć swój dźwięk to zostaje wgranie programu przez IDE z nazwą twojego dźwięku który ustawiasz na serwerze pushover.
Jeśli chodzi o powiadomienia to zdecydowanie lepszy jest Telegram nie dlatego, że pushover jest zawodny bo działa super sam go wcześniej używałem tylko dlatego że Telegram posiada więcej funkcji i możliwości w porównaniu do pusha.
Ja przesiadłem się na telegram i funkcjonalność i możliwości o niebo lepsze.
Tutaj taki podgląd jak to wygląda na Telegramie.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Zibi
W skrzynce mam Attiny1626 z Lora. Podczas wybudzenia(uchylenie klapki). Procek mierzy napięcie i dane wysyła lorą do odbiornika i wyświetla wartość napięcia w Telegramie.
Proc ma 12 bitowy przetwornik ADC korzystam z wewnętrznego źródła odniesienia i na prawdę mierzy napięcie co do setnej volta +- mała tolerancja błędu pomiarowego czyli na baterii mam fizycznie napięcie 4.15V to na powiadomieniu w Telegramie otrzymuje 4.14V
Cały układ pobiera 1uA bateria w tej skrzynce na Aku18650 wytrzyma z 8 lat chyba że dojdzie do szybszego procesu samorozladowania aku. Na tym układzie mam pół roku skrzynkę i spadek na baterii tylko 0.02V, z 4.16V--->>> 4.14V a skrzynka często używana.
Mam jeszcze kilka płytek PCB tego układu...
Proc ma 12 bitowy przetwornik ADC korzystam z wewnętrznego źródła odniesienia i na prawdę mierzy napięcie co do setnej volta +- mała tolerancja błędu pomiarowego czyli na baterii mam fizycznie napięcie 4.15V to na powiadomieniu w Telegramie otrzymuje 4.14V
Cały układ pobiera 1uA bateria w tej skrzynce na Aku18650 wytrzyma z 8 lat chyba że dojdzie do szybszego procesu samorozladowania aku. Na tym układzie mam pół roku skrzynkę i spadek na baterii tylko 0.02V, z 4.16V--->>> 4.14V a skrzynka często używana.
Mam jeszcze kilka płytek PCB tego układu...
-
Mirek5