v1.6 BETA

Zybi
Posty: 1443
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr wrz 27, 2017 10:51 pm

Zybi pisze:
śr wrz 27, 2017 8:01 pm
Smartfon Redmi Note 4 - Android 7.0
v2.5.2 RS module - u mnie wszystko działa poza tym, że na cloudzie nie mogę skojarzyć ze sobą kanałów czujnika i przekaźnika.
Nic nie robiłem i na tym samym sofcie już działa kojarzenie kanałów.
Czy coś było poprawiane na cloudzie?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr wrz 27, 2017 10:56 pm

Dodałem jeszcze sonoff touch... na razie 100/100... :)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7976
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 28, 2017 6:35 am

Zybi pisze:
śr wrz 27, 2017 10:51 pm
Zybi pisze:
śr wrz 27, 2017 8:01 pm
Smartfon Redmi Note 4 - Android 7.0
v2.5.2 RS module - u mnie wszystko działa poza tym, że na cloudzie nie mogę skojarzyć ze sobą kanałów czujnika i przekaźnika.
Nic nie robiłem i na tym samym sofcie już działa kojarzenie kanałów.
Czy coś było poprawiane na cloudzie?
Cloud nie był ruszany
Zybi
Posty: 1443
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw wrz 28, 2017 9:33 pm

Przy obsłudze właściwości kanału ze smartfona jest niepoprawne wyświetlanie strony. Skutkuje to problemem ustawienia wybranej funkcji kanału. Niby wszystko się wybiera i ustawia, ale po zatwierdzeniu żadnych zmian nie ma, trzeba kilka razy próbować i mieć do tego sporo szczęścia. Natomiast z kompa to samo robi się bez problemów.
Załączniki
Screenshot_2017-09-28.png
Screenshot_2017-09-28.png (47.69 KiB) Przejrzano 1674 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw wrz 28, 2017 9:49 pm

Wiemy o tym.

W tym widoku trzeba w kodzie zrobić 💣💣💣.....💥💥💥💥💥..... i potem będzie działać.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 29, 2017 5:19 am

Zauważyłem dzisiaj jeszcze jedną rzecz. Gdy mam wyłączone dane komórkowe, jestem zalogowany do wifi a to wifi nie ma dostępu do internetu to apka się nie uruchamia.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7976
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt wrz 29, 2017 7:41 am

@Espablo - mogę się połączyć z Twoim kompem i zdebugowac te dwa urządzenia (smartfon + tablet ) co nie działa automat ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 29, 2017 9:34 am

Będe wieczorem to się połączymy. OK?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7976
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt wrz 29, 2017 10:07 am

Moze być jutro późnym popołudniem albo w niedziele ?
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 427
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt wrz 29, 2017 3:26 pm

Na tym nowym oprogramowaniu nie mogę połączyć się z z raspberry i cały czas pokazuje że się łączy a na 1.3.1 działa normalnie
ODPOWIEDZ