Potrzebuję przenieść urządzenie do nowego miejsca (inne wifi) bez przechodzenia w tryb AP na miejscu (obudowa).
Czy da się wprowadzić urządzenie w stały tryb konfiguracji a następnie zamknąć obudowę i po podłączeniu w nowym miejscu można było się połączyć z siecią "SUPLA....." i konfigurować przez 192.168.4.1
Obecnie nie da się zapisać pustej sieci wifi i pustego hasła, a po podłączeniu urządzenie łączy się ze starymi danymi wifi,
albo czy się da ustawić aby przeszło automatycznie w tryb AP po jakimś czasie niedostępności zapisanego wifi
Tryb konfiguracji na stałe - czy się da?
-
Z J
Reset ustawień fabrycznych resetuje wszystkie inne ustawienia, a chcę aby te były zachowane
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Zawsze możesz ustawić nową nazwę sieci i hasło wtedy moduł sam się połączy.
A jak nie znasz nazwy sieci to połącz moduł z Hotspot telefonu, wtedy na miejscu włączysz punkt dostepowy i tylko zmienisz sieć.
A jak nie znasz nazwy sieci to połącz moduł z Hotspot telefonu, wtedy na miejscu włączysz punkt dostepowy i tylko zmienisz sieć.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Z J
Firmware: SuplaDevice GG v4.13.14
To też nie do końca dobre rozwiązanierobertklepacki94 wrote: Fri Jun 10, 2022 10:07 am Zawsze możesz ustawić nową nazwę sieci i hasło wtedy moduł sam się połączy.
-
Z J
Częściowo mi się udało, przywróciłem ustawienia fabryczne, następnie poustawiałem wszystko oprócz głównej strony tj. WiFi, Supla credentials itp. po zapisaniu i restarcie urządzenie startuje w trybie CONFIG.
Niestety nadal oprócz Wifi trzeba podać pozostałe dane z tej strony
Niestety nadal oprócz Wifi trzeba podać pozostałe dane z tej strony
-
local
Próbowałeś wygenerować soft przy pomocy szablonów JSON i wgrać go na nowo czyszcząc wcześniej pamięć ?
Po uruchomieniu urządzenie powinno wejść w tryb AP i będzie trzeba wprowadzić SSID oraz hasło.
Konfiguracja będzie już domyślnie zapisana.
Ewentualnie jest jeszcze jedna opcja.... wyłączenia przycisku dla CONFIG i urządzenie emituje sieć do czasu jego ustawienia.
Po uruchomieniu urządzenie powinno wejść w tryb AP i będzie trzeba wprowadzić SSID oraz hasło.
Konfiguracja będzie już domyślnie zapisana.
Ewentualnie jest jeszcze jedna opcja.... wyłączenia przycisku dla CONFIG i urządzenie emituje sieć do czasu jego ustawienia.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Możesz udostępnić wifi z telefonu i tak ustawic moduł , wówczas zawsze będziesz miał dostęp do konfiguracji po adresie TCP/IP modułu jaki zostanie mu przydzielony bez rozbierania modułu a sprawdzisz go pod ikonka „i” , ja tak robie gdy chce się pochwalić kolegom z pracy nowym urządzeniem 
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024