Witam
mam od trzech dni problem z kilkoma urządzeniami. Dwa sonofy i dwa gniazdka gosund 111.
Zaczęły gubić połączenie z siecią WIFI.
Próbowałem ponownie podłączać do zasilania - nic nie daje.
W trybie konfiguracyjnym wpisywałem ponownie dane sieci - nic nie daje.
Usuwałem z chmury na razie tylko sonof - nic nie daje.
Na sonofach mam gui generic 4.7.0. Na gosundach supla 2.8.4 wgraną przed zakupem.
Trzy z tych urządzeń po jakimś czasie złapały połączenie z siecią ponownie ale dzisiaj się znowu rozłączyły.
Jeden sonof po zgubieniu połączenia połaczył się wczoraj i do dzisiaj bez problemu.
Pozostałe gniazdka i sofofy i jeszcze kilka innych urządzeń pod suplą działa ok.
Co to może być?
BRAK POŁACZENIA WIFI
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Wejdź w tryb konfiguracji i sprawdź co jest w "last state", zrestartuj router, może przekraczasz ilość urządzeń wifi w sieci dla tego routera
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
[email protected]
W lasy state gosund jest conecting....
SG-LUB
-
kurus
Gosundy maja słaby zasieg wifi wsadz na test go bliżej routera i zobacz czy się połączy, jeśli tak sprawdź jaki ma zasięg, po czym wsadź go dalej od routera i obserwuj poziom zasięgu
-
[email protected]
Dzięki za pomoc. Pomógł restart Access pointa. Mam po jednym na kazde pietro. Wszystko wróciło do normy
SG-LUB
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Mam podobny problem z zainstalowanymi wzmacniaczami TP-link do gniazdek . Jeden po utracie połączenia z routerem ( np. przy chwilowym braku internetu i restartowaniu go) nie chce ponownie się połączyć .Trzeba go wyjąć z gniazdka i ponownie włożyć . Co dziwne to mam w domu jeszcze cztery ale tylko ten jeden ma problem z połączeniem.
-
Bartekk
Możecie w takim przypadku użyć parametru w konfiguracji który zrestartuje urządzenie w przypadku problemu z nawiązaniem połączenia.
- Który to parametr ?
- Który to parametr ?