Ubiquiti supla

klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Goral64 wrote: Fri Jul 01, 2022 7:28 am Ja też tak robiłem, dopóki nie dostałem rady aby z AP zostać na najnowszych wersjach 4.x bo wtedy jest najmniej problemów.
No ale może faktycznie najnowsze aktualizacje są bardziej stabilne.
Tam na wersjach 5.x były różne probelmy. Od kiedy wskoczyły na 6.x to u mnie wszystko zaczęło dobrze działać.
Aktualnie mam 6.0.19 na obu AP, ale widzę, że pojawiło się 6.0.21, więc pewnie w nocy zrobię update ;)

Jako zawodowy programista, nigdy nie rozumiałem rad w stylu "zostań na starszym sofcie" :P
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

klew wrote: Fri Jul 01, 2022 8:18 am Jako zawodowy programista, nigdy nie rozumiałem rad w stylu "zostań na starszym sofcie" :P
He, he, a jednak jako zawodowy programista uważam, że w wielu przypadkach to ma sens :D Czasem lepsze jest wrogiem dobrego :D
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klimasstudio

Ja mam nanoHD i mi znika urządzenie z kontrolera i musze po SSH wejść na APka i wydac polecenie set-inform. Jednak mimo tego że AP zniknie to wszystko działa. Czasem nie moge wejść na strony konfiguracyjne samoróbek SUPLI i wtedy z zewnatrz przez WireGuard wchodzę. Do dziś tego nie rozkminiłem. Czasem trzeba spróbować restart do fabryki bo coś gdzieś się dławi itp.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d

Return to “Pomoc”