2.
3.

wszystkie 3 wersje QIO, DIO, DOUT
wygląda jak by sie w trybie flashowania nie uruchamiał

Potwierdzam powyższe. Dzisiaj miałem ten sam problem z nowo zakupionym sonoffem (po wgraniu wsadu przestał dawać znaki życia) i dopiero kilkanaście minut przeszukiwania tego forum i natrafienie na ten wątek pomogło.mariusz_70 wrote: Mon Jul 31, 2017 7:16 pm Miałem podobny problem z esp-01,na jednym anglojęzycznym forum wyczytałem że była partia modułów które do poprawnego zaprogramowania wymagały ustawienia SPI MODE na DOUT, po tej zmianie poszło od kopa
Tak kolego podłącz sonoffa do 230V masę z programatora do masy sonoffa i RX - TX , plusa z programatora nie podajeszbicker wrote: Tue Oct 03, 2017 9:40 am Witam, wczoraj dostałem nowe sonoffy i mam ten sam problem
w jaki sposób podajecie zewnętrzne zasilanie (podłączenie do sieci 230 V) czy ....
niestety cały czas to samo .....besix wrote: Tue Oct 03, 2017 10:40 amTak kolego podłącz sonoffa do 230V masę z programatora do masy sonoffa i RX - TX , plusa z programatora nie podajeszbicker wrote: Tue Oct 03, 2017 9:40 am Witam, wczoraj dostałem nowe sonoffy i mam ten sam problem
w jaki sposób podajecie zewnętrzne zasilanie (podłączenie do sieci 230 V) czy ....
slawek wrote: Tue Oct 03, 2017 6:23 pm Te oryginalne zasilacze nie bardzo nadają się do flaszowania bo powodują zakłócenia.
Jeśli masz oryginalny ftdi to wystarczy zasilić z niego - przetestowane, CP2102 mam wprawdzie, ale z sonoffami nie testowałem, też chyba powinien dać radę, CH340 i inne wynalazki niestety nie i najlepiej podać z zewnątrz zasilanie.