Sterownik rolet radiowy plus supla

Krzysiek_85

Witam. Jestem tutaj nowy i mam pytanie czy mogę podłączyć sterownik rolet pod takie sterowanie radiowe
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Krzysiek_85

Pietras81
Been thanked: 1 time

Jak na moje możesz bo masz wyprowadzenie na włączniki ścienne. Pytanie tylko jaki efekt chcesz osiągnąć. Zamiast włączników zawsze można dać 5 dwukanałowych sterowników lub jakiś układ na esp plus przekaźniki. Pytanie czy nie lepiej wymienić ten sterownik na coś suplowego :)

A masz wiedze jakie tam nasz silniki w tych roletach czy mają krańcówki czy nie ??
https://pietras-81.aqi.eco/
Krzysiek_85

Sam bym to wymienił ale upiera się kolega ze ma do tego piloty i może nimi sterować- brak na ścianie sterowania fizycznego. Tego co widzę ktoś podłączył przewód żółto zielony i brązowy jako napięcie do silnika rolet. I zastanawiam się czy zadziała jak podepnę sterownik roletowy z tymi przewodami (żółto-zielony , brązowy i niebieski )
Krzysiek_85

Raczej powinny mieć krańcówki
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Nie wiem czy ten sterownik radiowy ma jakąś pamięć pozycji rolety. Jeśli nie ma, to można podłączyć sterowniki SRW tak, aby to one sterowały bezpośrednio roletą, a wyjścia z tego sterownika radiowego podłączyć do wejść SRW. Wejścia należy ustawić jako przyciski bistabilne" i powinno to w miarę sensownie działać.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Ogólna dyskusja”