Problem z własną instancją Supli po poleceniu chown
-
projector
Zastosowałem polecenie chown -R 1000:1000 /share/CACHEDEV1_DATA/Container/ na moim Qnap zapominając, że w tym folderze leżała również moja instancja Supli. Teraz kontenery nie są uruchamiane. Czy ktoś może wiedzieć, jak rozwiązać mój problem bez ponownej instalacji całej instancji. Ponieważ rozmawiam przez tłumacza, trudno mi znaleźć odpowiedź na forum.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Code: Select all
chown -R admin:administrators /share/CACHEDEV1_DATA/ContainerSUPLA.... Nareszcie w domu.
-
projector
Nie pomaga, oto taki błąd w cloud? może jakieś inne pomysły?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
projector
w dziennikach wszystko jest w porządku, oto powiększony fragment błędów w cloud.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
projector
a to są błędy serwera, jak mi się wydawało problem z przypisaniem adresów IP dhcp container station, czy można to jakoś ręcznie określić?
-
projector
lub z tym, że supla-db (hypriot/RPI-mysql:arm-5.5) w ogóle nie uruchamia się w konsoli startowej, nawiasem mówiąc, mam ARM qnap. Co mogło wpłynąć na długotrwałą stabilną pracę? Ja oprócz chown żadnych działań nie podejmowałem(
-
projector
Nie, chociaż wcześniej bez problemu ładował się i działał