Czy można byłoby wprowadzić akcję w scenie przerywania działania innej sceny? A może istnieje już taka funkcja? Z tego, co się orientuję można jedynie wywołać inną scenę, a przerwać można ją kliknięciem podczas trwania wykonywania. Zależałoby mi, aby można było przerywać automatycznie.
Nie znalazłem na forum takiego wątku. Jeśli coś przeoczyłem, to przepraszam.
Akcja - przerywanie działania innej sceny
-
robkor69
Dzięki za odpowiedź.
To szkoda. A kiedy planujecie tę funkcjonalność w cloudzie?
To szkoda. A kiedy planujecie tę funkcjonalność w cloudzie?
-
robkor69
Dziękuję. Cierpliwie poczekam.
Przy okazji może jednak zapytam, bo trochę się ostatnio bawiłem scenami przy oświetleniu. Ponowne wywołanie tej samej sceny nie przerywa poprzedniego wywołania i opóźniona akcja pierwszego wywołania tak czy owak wykonuje się. Tak to działa, czy popełniam jakiś błąd?
Przy okazji może jednak zapytam, bo trochę się ostatnio bawiłem scenami przy oświetleniu. Ponowne wywołanie tej samej sceny nie przerywa poprzedniego wywołania i opóźniona akcja pierwszego wywołania tak czy owak wykonuje się. Tak to działa, czy popełniam jakiś błąd?
-
rdfilozof
Tak, z mojego doświadczenia tak to działa na chwilę obecną, więc wprowadzając opóźnienie wykonania akcji w pierwszej scenie musisz ustawić taki przedział czasowy, aby pierwsza scena wykonała się i zakończyła przed warunkiem uruchomienia drugiej. Inaczej obie akcje nałożą się na siebie i w przypadku oświetlenia będziesz miał dyskotekę
.
-
robkor69
Dzięki za potwierdzenie. Tak właśnie było. Proste sterowanie oświetleniem od bardzo prostego czujnika ruchu (daje impuls ok. 10sekund) - usiłowałem uzyskać efekt podtrzymania światła w oparciu o sceny, dopóki wykrywana jest obecność w pomieszczeniu. Teraz światło zapala się, gaśnie po odliczeniu czasu i ponownie zapala się po kolejnym wykryciu ruchu. A może macie jakiś patent, żeby to zrealizować za pomocą scen? Nie chcę dokładać przekaźnika czasowego.
Wykorzystuję do tego moduły: ZAMEL RNW-01 i SLW-02.
Wykorzystuję do tego moduły: ZAMEL RNW-01 i SLW-02.
-
rdfilozof
Rozumiem że pod jednym włącznikiem światła masz równocześnie podłączona czujkę ruchu i moduł SUPLA ?
-
rdfilozof
Można to rozwiązać w ten sposób o ile to możliwe, no nie wiem jaki masz model czujki ruchu, aby w samej czujce wyłączyć funkcję wylanczania światła po 10 sekundach i przerzucić ta funkcje na skrypty. I wówczas w skryptach uruchamiasz funkcje włączenia czujki np. po zachodzie słońca, a gdy stan kanału będzie włączony, ustawiasz drugi warunek że po dowolnym czasie moduł SUPLA ma wyłączyć oświetlenie.
-
rdfilozof
Będzie to trochę karkołomne, ale powinno spełnic swoje zadanie.