Problem z własną instancją Supli po poleceniu chown

projector

W logach to samo(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
projector

Może można jakto rozszerzyć uprawnienia bazy danych na root, określając to w pliku docker-compose?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sprawdź uprawnienia do ${VOLUME_DATA}/mysql tam mysql musi mieć możliwość pisania
SUPLA.... Nareszcie w domu.
projector

Ja do eksperymentu na zupełnie nowym serwerze Qnap z Realtek RTD 1296 Quad-Core ARM Cortex-A53 Processor @ 1.4 GHz zainstalowałem container station i supla, a wynik jest taki sam, baza danych nie uruchamia się. Mam serwer Qnap z procesorem i386(Intel(r) Celeron (R) J4125 @ 2.00 GHz), wszystko działa na nim bez problemów. Ale na ARM wcześniej wszystko działało na Annapurna Labs Alpine AL-314 Quad-core 1.7 GHz Cortex-A15 procesor, stabilny przez kilka miesięcy tak dokładnie. Co mogło się stać? Nie zrobiłem nic poza chown, ale biorąc pod uwagę, że i na nowym serwerze ten sam problem prawdopodobnie nie jest przyczyną(
projector

Prawa są takie same, na przykład resetuję ekran niedziałającego na ARM i działającego na i386
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
projector

Kiedy tworzę aplikację supla nie przez stację kontenerową, ale przez terminal, pobierając z git, pojawia się również błąd, jest na ekranie
pzygmunt

Utwórz w innym miejscu tak aby wszystkie potrzebne katalogi na nowo się utworzyły.
projector

Gdzie indziej? tworzyłem na różnych serwerach, już tworzyłem od nowa, a nawet odinstalowałem i ponownie zainstalowałem stację kontenerową, wynik jest negatywny (eksperymentalnie na QNAP Realtek RTD1296 Quad-Core ARM Cortex-A53 Processor @ 1.4 GHz zastąpił bazę danych na mariadb: latest i supla wystartowała. Ale mariadb nie instaluje się na Annapurna Labs Alpine AL-314 Quad-core 1.7 GHz Cortex - A15 Processor, może wiesz, jakiej bazy danych mogę użyć dla armv7 z wyjątkiem hypriot/RPI-mysql lub może w ogóle można zapisać w pliku docker-compose więc co byłoby użyć mariadb w podstawowym systemie QTS?
projector

Ogólnie poddałem się i postanowiłem przenieść wszystko tam, gdzie wszystko działa. Czy możecie mi tu podpowiedzieć czy mogę zarejestrować kilka prywatnych instancji supla na ten sam e-mail, czy też muszę mieć unikalny dla każdej rejestracji?
pzygmunt

Możesz zarejestrować na ten sam email ale adresy url muszą być różne.

Return to “Pomoc”