Na cloud.supla.org najprawdopodobniej zmieniłeś ustawienia czujników otwarcia. Kanał czujnika pośredniego otwarcia powinien być nieokreślony, a zamiast tego powinieneś ustawić kanał czujnika otwarcia.
W RBA3 zaciski "CLOSE" możesz przeprogramować do otwierania furtki.
21, 24 do CLOSE.
Sterowanie napędu Nice Robus
-
Marcoo
dzięki za podpowiedź, tak to podłączyłem
IN1,11,14 pod bramę, IN2,21,24 pod furtkę
działa otwieranie zamykanie, bramy, w aplikacji pokazują się ikonki zamykania otwierania, ale gdy w aplikacji włączę otwieranie furtki lampka led na bramie bardzo szybko miga ale brama się nie otwiera w formie furtki, nie działa w tym momencie także przycisk zwykły otwierania bramy, muszę furtkę wyłączyć i dopiero wtedy mogę sterować bramą (funkcja furtki w bramie działa na zwykłym pilocie)
nie mogę połapać się o co chodzi z przeprogramowaniem aktywacją funkcji furtki, a może mam coś źle podłączone?
IN1,11,14 pod bramę, IN2,21,24 pod furtkę
działa otwieranie zamykanie, bramy, w aplikacji pokazują się ikonki zamykania otwierania, ale gdy w aplikacji włączę otwieranie furtki lampka led na bramie bardzo szybko miga ale brama się nie otwiera w formie furtki, nie działa w tym momencie także przycisk zwykły otwierania bramy, muszę furtkę wyłączyć i dopiero wtedy mogę sterować bramą (funkcja furtki w bramie działa na zwykłym pilocie)
nie mogę połapać się o co chodzi z przeprogramowaniem aktywacją funkcji furtki, a może mam coś źle podłączone?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Marcoo
Chyba jednak nie.
Jak to sprawdzić i ewentualnie zaprogramować? Tak jak pisałem funkcja furtki działa na pilotach i z tego co się dowiedziałem jest na kanale 2
Jak to sprawdzić i ewentualnie zaprogramować? Tak jak pisałem funkcja furtki działa na pilotach i z tego co się dowiedziałem jest na kanale 2
-
MadOnion78
W funkcji pierwszego poziomu - L7 musi być aktywne (w funkcjach drugiego poziomu określasz jak szeroko ma się otwierać brama w funkcji furtki).Marcoo wrote: Sat Jul 23, 2022 2:43 pm Jak to sprawdzić i ewentualnie zaprogramować? Tak jak pisałem funkcja furtki działa na pilotach i z tego co się dowiedziałem jest na kanale 2
Zastanawia mnie po co masz przewód z "open" do IN.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
Marcoo
Z tego co zrozumiałem to IN2 powinno odpowiadać za podgląd w aplikacji o otwarciu, zamknięciu furtki?
Jeżeli można to proszę o bardziej szczegółowe rozpisanie gdzie konkretnie podłączyć przewody pod otwieranie funkcji furtki i żeby było to widoczne w aplikacji
Jeżeli można to proszę o bardziej szczegółowe rozpisanie gdzie konkretnie podłączyć przewody pod otwieranie funkcji furtki i żeby było to widoczne w aplikacji
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
W przypadku gdy funkcja furtki jest w bramie, a czujnik otwarcia bramy działa to po prostu mostkujesz IN1 z IN2.
Otwieranie furtki tak jak wyżej napisałem pod warunkiem ustawienia odpowiedniej funkcji na zaciskach CLOSE.
Odłącz OPEN od IN. To może robić bałagan
Otwieranie furtki tak jak wyżej napisałem pod warunkiem ustawienia odpowiedniej funkcji na zaciskach CLOSE.
Odłącz OPEN od IN. To może robić bałagan
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Marcoo
Forum jest Wielkie
Działa wszystko OK, CLOSE przeprogramowane, dzięki bardzo za pomoc,
mam jeszcze pytanie, ale to szczegół, w aplikacji funkcja furtki otwiera bramę ale nie można ją zamknąć, zamyka na ok. 20cm. i wraca do pozycji otwartej furtki, zamknąć mogę natomiast przyciskiem od bramy w aplikacji, być może tam ma być, może ktoś podpowie, a może coś trzeba przestawić
na fotce finałowe podłączenie
Działa wszystko OK, CLOSE przeprogramowane, dzięki bardzo za pomoc,
mam jeszcze pytanie, ale to szczegół, w aplikacji funkcja furtki otwiera bramę ale nie można ją zamknąć, zamyka na ok. 20cm. i wraca do pozycji otwartej furtki, zamknąć mogę natomiast przyciskiem od bramy w aplikacji, być może tam ma być, może ktoś podpowie, a może coś trzeba przestawić
na fotce finałowe podłączenie