Licznik Wody Pushover
-
Kamil Ból
Czy ktoś już ogarnął co wpisać w scenach u Fracza żeby było powiadomienie przy niekontrolowanym wycieku wody. 
-
Kamil Ból
Chyba jest możliwość ale to tylko teoria i trochę kombinacji jak ktoś wymyśli coś prostszego to proszę o podesłanie czegoś lepszego.
Mianowicie z Licznika w urządzeniu robię mostek na drugi pin przyporządkowuje np. do włącznika światła schodowego który ustawiam np na 5 sekund , u Fracza ustawiam na scenach że : gdy światło schodowe świeci się dłużej niż no 20 min to wysyła powiadomienie.
Dzięki temu przy wodzie lejącej się ponad 20 min przyjdzie mi powiadomienie.
Mianowicie z Licznika w urządzeniu robię mostek na drugi pin przyporządkowuje np. do włącznika światła schodowego który ustawiam np na 5 sekund , u Fracza ustawiam na scenach że : gdy światło schodowe świeci się dłużej niż no 20 min to wysyła powiadomienie.
Last edited by Kamil Ból on Mon Jul 25, 2022 5:57 pm, edited 1 time in total.
-
Kamil Ból
raczej rzadko kiedy leję wodę dłużej niż 30 min a zawsze mogę zrobić sobie wirtualny wyłącznik powiadomienia. Jest potrzeba bo ostatnio wyskoczył mi wąż z kranu w ogrodzie i się woda lała przez kilka godzin w nocyRobert Błaszczak wrote: Mon Jul 25, 2022 3:37 pm A na jakiej podstawie można stwierdzić, że jest to akurat niekontrolowany wyciek wody?