v1.6 BETA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7357
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 7:35 am

Nie mogę zreprodukować takiego objawu :/
Zybi
Posty: 1414
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 04, 2017 7:51 am

U mnie to występuje na Orange pi lite i wersji v2.0.2 clouda, ale @bynion pisze, że też to ma na raspberry pi.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 9:11 am

Zauważyłem jeszcze jeden problem. Ten sam soft wifisocket 2.5.2 wgrywam na ESP-12e i ESP-12f.
ESP-12e - wszystko działa prawidłowo (nawet mój Galaxy S5 ;) ),
ESP-12f - moj S5 niestety nie wykrywa urządzenia - reszta moich "androidów" wykrywa bez problemu.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7357
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 9:23 am

ESP-12f na S5 - próbowałeś się połączyć manualnie z 192.168.4.1 ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 9:53 am

pzygmunt pisze:
śr paź 04, 2017 9:23 am
ESP-12f na S5 - próbowałeś się połączyć manualnie z 192.168.4.1 ?
Tak, mogę się połączyć. Wyskakuje mi komunikat, że sieć nie ma dostępu do internetu i muszę potwierdzić.
Ale teraz po zatwierdzeniu połączenia, działa wykrywanie. Wygląda jakby to telefon blokował dostęp do sieci supla-esp8266. Tylko dla czego dla ESP-12e działa to poprawnie?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7357
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 9:57 am

To już nie jest zależne ode mnie. Tak czy siak poszukam, czy można koś pominąć ten komunikat.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr paź 04, 2017 3:20 pm

Espablo pisze:
śr paź 04, 2017 9:11 am
Zauważyłem jeszcze jeden problem. Ten sam soft wifisocket 2.5.2 wgrywam na ESP-12e i ESP-12f.
ESP-12e - wszystko działa prawidłowo (nawet mój Galaxy S5 ;) ),
ESP-12f - moj S5 niestety nie wykrywa urządzenia - reszta moich "androidów" wykrywa bez problemu.
Używam prawie wyłącznie 12F i nie mam z nimi problemu... 12E mam tylko w testowym NodeMcu V.3, nawet ESP01z softem 2.5.2 działa z automatu.
Telefon HTC android 7.0
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 3:36 pm

Chyba już wiem gdzie może być problem. ESP-12e i ESP-12f programuję wsadem skompilowanym na 4Mb. Dostałem jednak sygnał od jednego forumowicza, że ESP-12f może mieć 2Mb. Sprawdzę to wieczorem czy ten trop jest dobry.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 8:46 pm

To jednaj nie to.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr paź 04, 2017 9:02 pm

Czy to ten sam producent modułów?
Z ostatniego zakupu mam ESP12S i też działają bezproblemowo z 2.5.2
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ