Could not issue access token - skrypty umarły ... Czy tylko u mnie?

PawelEr

Dziś od rana nie działają u mnie żadne skrypty. Po zalogowaniu się jest komunikat "Could not issue access token".
Ktoś może potwierdzić / zaprzeczyć?

Pozdrawiam,
Paweł
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ALEX

Nie, nie tylko. Tak jest od aktualizacji serwerów. Czekałem ze zgłoszeniem klika dni (viewtopic.php?t=9659&start=30).
rav20

U mnie od wczoraj bez zarzutów wszystko działa.
Próbowałeś "odświeżyć" User Key oraz API Token/Key ??

Pozdrawiam
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Wiem, w czym jest problem. Cloud się zrobił zbyt bezpieczny, a skrypty przeżywają klęskę urodzaju.

To jest do poprawy, ale nie na teraz (mam urlop!).

Załatałem tak, że powinno działać przez najbliższy tydzień. Jeśli teraz ktoś ma ten problem - proszę o ponowne zalogowanie się.
PawelEr

Działa! Jestem uratowany, będzie w domu ciepła woda :D
fracz

Skrypty przeżywają dużą recesję aktualnie. Nie do końca rozumiem problem, nadal uważam że wylogowanie się i ponowne zalogowanie się powinno naprawić problem.
wsosniak
Been thanked: 1 time

fracz wrote: Mon Aug 01, 2022 5:17 pm Skrypty przeżywają dużą recesję aktualnie. Nie do końca rozumiem problem, nadal uważam że wylogowanie się i ponowne zalogowanie się powinno naprawić problem.
tak , naprawia ten problem , ale tylko na jakiś czas . O 16tej sceny nie działały zalogowałem się ... zaczeły działać , ale teraz (o 20:00) znowu to samo czyli po zalogowaniu znowu zaczęły działać . Nawet chyba "znam powód" :) : obraziły się na Ciebie że zrobiłeś sceny w cloud :)
fracz

Powinno być lepiej.

Zaliczyłem dużą awarię, w związku z którą straciłem tokeny wielu użytkowników (90%). Dla wszystkich, którym skrypty nie działają - prosze o ponowne zalogowanie się przez Clouda do skryptów (normalnie). Mam nadzieję, że tym razem na stałe to już pomoże.

Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację. Klątwa urlopowa.
wsosniak
Been thanked: 1 time

@fracz - ja jeszcze mam ze skryptami/scenami (wyzwalanymi o zadanym czasie) taki problem ze sie ne uruchamiają wogole tzn : jest juz godzina 8:00 a scenie jest :

Wyzwalanie czasowe
........Najbliższe wykonanie po: 02.08.2022 06:30
Warunek wykonania
{% set Cyrkulacja = state(3983).on %} {% set.......

tak jakby scheduler w SuplaScript wogole nie działał

i tak mam ze wszystkim skrytpami z wyzwalaczem czasowym. Jak zrobie edycję skryptu to "Najbiższe wykonanie" się ustawia na poprawną godzinę (w przyszłości) ale gdy ten czas nadejdzie to skrypt sie i tak nie uruchamia
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

U mnie na dwóch kontach (dwa różne serwery) wylogowanie, nowy token ... nic nie pomogło, błędów nie ma ale sceny się uruchamiają tylko ręcznie. Czekamy na koniec urlopu :)
@fracz wypoczywaj gęsto i intensywnie, bo jak wrócisz to Cię wszyscy napadną ..... jak komary na Mazurach :)
YoMan

Return to “SUPLA Scripts”