Mam pytanko. W robocie mam drzwi wejsciowe automatyczne otwierane z zewnątrz kluczem. Przekrecenie zwiera dwa styki. Chciałbym dolozyc do tego suple i miec możliwosc przedzielenia i kontrolowania dostepu dla pracowników, których jest okolo 50. Jak to zrobic aby miało rece i nogi, czy jest możliwosc dodania tylu identyfiaktorów dostepu? Linki bezposrednie odpadają ( brak możliwosci odebrania uprawnien zwolnionemu pracownikowi. ( musiałbym kasowac link i udosteoniac nowy pozostałym pracownikom- chyba ze sie myle)
Czy uzywajac suple osobiscie w domu, bede mógł uzywac swoich modułów i tego jednego? Da sie to inacej zrobić bez udostepniania pracownikom swojego loginu i hasla?
Widziałem gdzies w aplikacjach call supla, jak to działa i czy uzywanie jest płatne? moża by zrobic ze dzwoniac na numer uaktywniam kanał otwierajacy drzwi? Czy mozna uzywać harmonogramu uruchamiania jak w identyfikatorach dostepu? ( chodzi o zablokowanie otwierania drzwi po 20 i w weekendy itp)
SBW - drzwi wejsciowe
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Mogę Ci zwiększyć limit.Jarek_KK wrote: Fri Aug 05, 2022 11:14 am Jak to zrobic aby miało rece i nogi, czy jest możliwosc dodania tylu identyfiaktorów dostepu?
Da się choć sugeruję założyć osobne konto firmowe i pod nie podłączyć tylko to jedno SBW. W aplikacji możesz dodać wiele kont.Jarek_KK wrote: Fri Aug 05, 2022 11:14 am Czy uzywajac suple osobiscie w domu, bede mógł uzywac swoich modułów i tego jednego? Da sie to inacej zrobić bez udostepniania pracownikom swojego loginu i hasla?
Nikomu nie musisz, a wręcz nie powinieneś udostępniać danych logowania do konta (ewentualnie poza adresem email). Można dać dostęp do sterowania bez eskalacji uprawnień.
BezpłatneJarek_KK wrote: Fri Aug 05, 2022 11:14 am Widziałem gdzies w aplikacjach call supla, jak to działa i czy uzywanie jest płatne?
MożnaJarek_KK wrote: Fri Aug 05, 2022 11:14 am moża by zrobic ze dzwoniac na numer uaktywniam kanał otwierajacy drzwi?
MożnaJarek_KK wrote: Fri Aug 05, 2022 11:14 am Czy mozna uzywać harmonogramu uruchamiania jak w identyfikatorach dostepu? ( chodzi o zablokowanie otwierania drzwi po 20 i w weekendy itp)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Jarek_KK
Wlasnie sprawdziłem ze ze faktycznie mozna dodawac wiele kont. Planuje zrobic oddzielne konto, ale myslałem ze trzeba by sie przelogowywac. JAk to zrobic aby komus udostepnic to SBW bez podawanie mojego loginu i hasła (tego firmowego)?Da się choć sugeruję założyć osobne konto firmowe i pod nie podłączyć tylko to jedno SBW. W aplikacji możesz dodać wiele kont.
Nikomu nie musisz, a wręcz nie powinieneś udostępniać danych logowania do konta (ewentualnie poza adresem email). Można dać dostęp do sterowania bez eskalacji uprawnień.
Sprawdziłem to call supla, swietna sprawa, czemu nigdzie o tym nie informujecie, to genialne rozwiązanie. Uzywam modulu GSM do bramy wjazdowej gdzie nie mam zasiegu WIFI, ale to działa lepiej i jest 2,5 razy tansze(+ brak opłat za karte sim). JAk to działa jakies wirtualne numery? Jest limit numerów jakies moge uzyć do swojego konta?
Dzieki za odpowiedzi
Ps. czy takie komercyjne wykorzystanie supli jest zgodne z waszym regulaminem czy coś?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Podajesz tylko email - tylko wtedy musisz włączyć na chwilę dodawanie smartfonów i ręcznie przypisać identyfikator dostępu.Jarek_KK wrote: Fri Aug 05, 2022 1:34 pm JAk to zrobic aby komus udostepnic to SBW bez podawanie mojego loginu i hasła (tego firmowego)?
Zamiast adresu email możesz podać identyfikator dostępu i hasło.
Pisaliśmy na forum i FB.Jarek_KK wrote: Fri Aug 05, 2022 1:34 pm Sprawdziłem to call supla, swietna sprawa, czemu nigdzie o tym nie informujecie, to genialne rozwiązanie.
Obecnie udostępniamy 35 numerów na który można dzwonić. Nie ma limitu jeśli chodzi o liczbę numerów z których się dzwoni tak więc możesz dodać wszystkich z firmy. Chyba najwygodniej będzie Ci tym zarządzać biorąc pod uwagę, że użytkownicy często zmieniają smartfony/reinstalują oprogramowanie itd. Dodajesz numer i zapominasz chyba, że ktoś numer zmieni co się bardzo rzadko zdarza.
Nie dzielimy użytkowników na komercyjnych czy prywatnych. Każdy kto chce może Supli używać.Jarek_KK wrote: Fri Aug 05, 2022 1:34 pm Ps. czy takie komercyjne wykorzystanie supli jest zgodne z waszym regulaminem czy coś?![]()
SUPLA.... Nareszcie w domu.