Witam,
gdzieś widziałem, że ESP był wprowadzany w stan konfiguracji z aplikacji na smartphonie albo stronie WWW..
czy jest szansa wprowadzenia dodatkowo takiego rozwiązania w SUPLI ?
configuracja
-
Espablo
Można to wykorzystać do robienia upgrade lub zmian konfiguracji bez "dobierania" się fizycznego do esp
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Tego właśnie chcę uniknąć. Byłaby to furtka do zbudowania ewentualnego botnet-u.
Nie chcę umożliwiać aktualizacji/ zmiany konfiguracji bez fizycznego dostępu właściciela sprzętu do posiadanych modułów.
Nie chcę umożliwiać aktualizacji/ zmiany konfiguracji bez fizycznego dostępu właściciela sprzętu do posiadanych modułów.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
bicker
zawsze można by poprzez dodatkowe zabezpieczenie i tylko ze strony clouda
skoro jest w planach konfiguracja z aplikacji Androida
tak jak to było pokazane na filmiku....
skoro jest w planach konfiguracja z aplikacji Androida
tak jak to było pokazane na filmiku....
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Konfiguracja z androida wymaga ingerencji użytkownika poprzez naciśnięcie przycisku konfiguracji.
Pozostawienie jakiejkolwiek furtki umożliwiającej konfigurację/update bez ingerencji użytkownika w sprzęt naraża projekt na atak mający na celu przejęcie infrastruktury do niezbyt legalnych zastosowań.
Pozostawienie jakiejkolwiek furtki umożliwiającej konfigurację/update bez ingerencji użytkownika w sprzęt naraża projekt na atak mający na celu przejęcie infrastruktury do niezbyt legalnych zastosowań.
SUPLA.... Nareszcie w domu.