Cześć
Szanowni ponieważ jestem słaby z automatyki potrzebuje pomocy i informacji jak podłączyć SBW02 do bramy SGS ESSENTIAL. Nie znalazłem na forum opisu jak to zrobić. Do bramy mam podłączone fotokomórki a w aplikacji chciałbym widzieć kiedy brama i furtka sa otwarte/zamknięte.
Somfy SGS Essential jak podłączyć do SBW02
-
Bart09
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
A1 - 9
A2 - 7
11 - 5
14 - 6
Aby znać stan bramy / mieć możliwość sterowania głosowo należy zamontować kontaktron podłączony do A1 i IN1.
Brama według instrukcji ma również funkcję furtki (otwiera się jedno skrzydło), ale można to wywołać tylko z pilota.
A2 - 7
11 - 5
14 - 6
Aby znać stan bramy / mieć możliwość sterowania głosowo należy zamontować kontaktron podłączony do A1 i IN1.
Brama według instrukcji ma również funkcję furtki (otwiera się jedno skrzydło), ale można to wywołać tylko z pilota.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Bart09
Robert, dzięki za szybką odpowiedź, możesz napisać jaki kontaktron nalezy zamontować? Model albo nazwe
I dobrze zrozumiałem nie utworze furtki z aplikacji i gniazda 21, 24 będę nie używane?
I dobrze zrozumiałem nie utworze furtki z aplikacji i gniazda 21, 24 będę nie używane?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Kontaktron polecamy coś z Satela, np.: B-3A, B-4L, B-4M, B-4S.
Tak, dobrze zrozumiałeś. Niestety nie wykorzystasz drugiego kanału SBW-02 (zaciski 21 i 24) do sterowania funkcją furtki. Napęd nie ma odpowiedniego wejścia do takiego sterowania
.
Tak, dobrze zrozumiałeś. Niestety nie wykorzystasz drugiego kanału SBW-02 (zaciski 21 i 24) do sterowania funkcją furtki. Napęd nie ma odpowiedniego wejścia do takiego sterowania
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Bart09
Podłączyłem zgodnie z tym co napisałeś i brama działa bez problemu
W apce pojawiają sie także furtka... czy moge to wykorzystać w inny sposób?
Kontaktony zamówione
Kontaktony zamówione
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Bart09
Na przykład do otwarcia jednego skrzydła bramy?
-
Bart09
Panowie a czy jest możliwość wpięcia sbw01 do videodomofonu somfy V100 który był w zestawie z bramą sgd.
Pomyślałam ze może da się podpiąć przed monitorem ale dla sbw01 byłby osobne zasilanie.
Pomyślałam ze może da się podpiąć przed monitorem ale dla sbw01 byłby osobne zasilanie.