Spróbuj użyć scen - tam można ustawiać odstępy sekundowekrzychunh wrote: Wed Aug 24, 2022 6:01 pm Witam serdecznie.
Czy jest możliwość dodania - ustawienia w Harmonogramie w pozycji czas -> "sekund". Czy może jest jakieś inne rozwiązanie?
Posiadam w domu 2 akwaria w których podłączyłem moduły Sonoff z Suplą.
Akwaria posiadają funkcję zmiany oświetlenia: Day, Daybreak, Night.
Funkcja zmiany oświetlenia odbywa się na zasadzie wyłącznia włączenia zasilania, w krótkim odstępie czasowym liczonym w sekundach.
Niestety bez funkcji czasowych (sekund) w Harmonogramie nie mogę korzystać z tych trybów.
Harmonogramy
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krzychunh
Co do scen to chyba nie ma możliwości ustawienia czasu, w którym ma być wykonana.klew wrote: Wed Aug 24, 2022 9:13 pmSpróbuj użyć scen - tam można ustawiać odstępy sekundowekrzychunh wrote: Wed Aug 24, 2022 6:01 pm Witam serdecznie.
Czy jest możliwość dodania - ustawienia w Harmonogramie w pozycji czas -> "sekund". Czy może jest jakieś inne rozwiązanie?
Posiadam w domu 2 akwaria w których podłączyłem moduły Sonoff z Suplą.
Akwaria posiadają funkcję zmiany oświetlenia: Day, Daybreak, Night.
Funkcja zmiany oświetlenia odbywa się na zasadzie wyłącznia włączenia zasilania, w krótkim odstępie czasowym liczonym w sekundach.
Niestety bez funkcji czasowych (sekund) w Harmonogramie nie mogę korzystać z tych trybów.
Oświetlenie włącza się o godzinie 15, a wyłącza o godzinie 22.
Chcialbym aby o godzinie 21 przełączała się w tryb nocny.
Natomiast przy scenach, jeżeli wykryłoby, że oświetlenie jest włączone to musiałoby o godzinie 21 wylaczyc/włączyc/wyłączyć i znów włączyć w odstępie kilki sekund, aby przeszło w tryb nocny. Przy scenach brakuje czasu o której ma być wykonana dana scena.
W Harmonogramie brakuje opcji sekund, a w scenach ustawienia czasu w którym ma być wykonana.
Jeśli się mylę to proszę o informację.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Scenę można uruchomić z harmonogramukrzychunh wrote: Thu Aug 25, 2022 4:01 am
W Harmonogramie brakuje opcji sekund, a w scenach ustawienia czasu w którym ma być wykonana.
Jeśli się mylę to proszę o informację.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krzychunh
-
Bernix
Siemka
Czy ktoś pomoże jak ustawić aktywność o określonym czasie po zachodzie słońca i do ściśle określonej godziny (nie w oparciu o wschód i zachód słońca)?
Czy ktoś pomoże jak ustawić aktywność o określonym czasie po zachodzie słońca i do ściśle określonej godziny (nie w oparciu o wschód i zachód słońca)?
-
piksiak
Pierwsza akcja - Dodaj akcję - W oparciu o wschód / zachód - Włącz.
Druga akacja - Dodaj akcję - Dla wskazanej godziny - Wyłącz.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
-
Bernix
Dziękipiksiak wrote: Sat Nov 22, 2025 10:55 am Pierwsza akcja - Dodaj akcję - W oparciu o wschód / zachód - Włącz.
ak.jpg
Byłem chyba mało precyzyjny. Chodzi o aktywowanie sceny poprzez czujnik ruchu w oparciu o wschód/zachód słońca i jej dezaktywacjie o określonej godzinie.
Konkretnie czujnik ruchu 30 minut po zachodzie słońca i tak do godziny 22 po wykryciu ruchu uruchamia scenę, która zamyka rolety i włącza światło na 5 minut. Dodatkowo każde ponowne w tym okresie wykrycie ruchu do godziny 22 włącza ponownie światło na 5 minut.
-
Patryk
Jakiś czas temu utworzyłem harmonogram ID 3890 na svr20.
W okresie zimowym nie był mi potrzebny, więc go wyłączyłem.
Teraz potrafię go włączyć, wydaje się wszystko być ok, ale w następnym dniu, wchodzę w harmonogramy i widzę, że on znów jest wyłączony.
Czy może ktoś z Was już się z czymś takim spotkał ?
W okresie zimowym nie był mi potrzebny, więc go wyłączyłem.
Teraz potrafię go włączyć, wydaje się wszystko być ok, ale w następnym dniu, wchodzę w harmonogramy i widzę, że on znów jest wyłączony.
Czy może ktoś z Was już się z czymś takim spotkał ?
-
Patryk
Dziś znów to samo:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.