jestem laikiem w temacie i przeszukanie istniejących tematów nie wyjaśniło mi wszystkiego.
Mam taki napęd bramy garażowej: https://www.xn--gaecki-4db.pl/wp-conten ... 052015.pdf (schemat str 3, dodałem też obrazek do załącznika).
Z tego co wyczytałem, to SBW-01 mogę podpiąć pod:
A1, A2 - pod 10,11 - czyli doprowadzenie 24V
11,14 - pod 3, 4 czyli pod 'start' i 'com' ?
IN1, IN2... i tu największa dla mnie niewiadoma
Znalazłem odpowiedź, żeby podpiąć pod zewnętrzny kontrakton. Domyślam się, że musiałbym go umieścić gdzieś na krańcu zamknięcia bramy? Nie mam za bardzo jak sensownie poprowadzić kabel, aby to wyglądało schludnie.. Stąd dwa pytanka:
1) Czy to jest wymagane? Napęd ma czujniki krańcowe, czy bez pinów in1, in2 sterowanie będzie działać? Czy jest tu jakieś ryzyko spalenia silnika?
2) Czy jest szansa 'zgadywania/zczytywania' pozycji po np czasie pracy, podobnie jak to mam w sterowniku roletowym SRW01?
3) Z tego co rozumiem (i obserwuje po pilocie, gdzie aktywny jest tylko jeden przycisk). Start rusza bramę w przeciwnym kierunku do poprzedniego ruchu. Czy jest szansa, żeby supla "pamiętała" lub "sprawdzała" czy ruch będzie w górę czy w dół? Zwłaszcza w przypadku gdzie raz użyty jest pilot, a drugi raz automatyzacja na supli?
z góry dziękuję za wyrozumiałość przy moich niezbyt mądrych pytaniach