Telegram

Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

Witam coraz częściej na forum jest mowa o możliwości ustawienia powiadomień na telegramie ,wyjaśni mi ktoś w jaki sposób można to zrobić? na forum mało jest o tym mowy i kluczowe pytanie działać będzie to na GG?
Zibi

Cześć
Chętnie wyjaśnię od czego musisz zacząć , żebyś mógł używać telegram możliwości ma ogrom pushovera bije pod każdym względem.
Tylko jeśli chcesz używać go z GG to raczej nic z tego nie będzie bo w GG jest pushover, a wątpię, żeby @krycha88 to zmieniał to już pytanie do twórcy GG.
Poza tym trzeba uszanować to że poświęca masę swojego prywatnego czasu i jednak są powiadomienia w GG i cały czas to rozwija wszystkiego nie można mieć. Jeśli interesują cię tylko powiadomienia to pushover też spełnia doskonale tą rolę.
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

Dzięki za wyjaśnienia , wiem że w GG jest pushover myślałem tylko że wystarczy go podmienić na telegram i po temacie ale okazało się że to tak nie działa. Do twórcy GG nawet nie będę pisał bo na pewno ma wiele ciekawszych, fajniejszych i ważniejszych projektów do zrealizowania , także dziękuję i pozdrawiam :-)
mtcz

Możesz jednak wyjaśnić dla ludzi którzy nie używają GG? Zgodnie ze wszystkimi poradnikami tworzę bota w telegramie, w programie Arduino(kilka różnych przykładów) dodaję token i chat_id i nic. Wysyłam do bota różne komendy a on nie reaguje.
Screenshot_2023-01-05-15-33-24-330_org.telegram.messenger.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Pomoc”