Beninca centralka1 Heady i sbw2.
-
AdamGolasz
Podłączyłem nowy sbw2 identycznie jak poprzedni.
Poprzedni był czarny beninca nowy zielony zamel.
Pisze bo nie wiem czy to ma znaczenie. Płyta beninca jest nowa zdaje się że identyczna serwisant nie zostawił nowego schematy. Przewody mislem ciągle w kostkach nie odpięte więc podłączone identycznie. Natomiast brama tylko się otwiera z supli. Nie można zatrzymać ani zamknąć. Jaka może być przyczyna?
Poprzedni był czarny beninca nowy zielony zamel.
Pisze bo nie wiem czy to ma znaczenie. Płyta beninca jest nowa zdaje się że identyczna serwisant nie zostawił nowego schematy. Przewody mislem ciągle w kostkach nie odpięte więc podłączone identycznie. Natomiast brama tylko się otwiera z supli. Nie można zatrzymać ani zamknąć. Jaka może być przyczyna?
-
AdamGolasz
W załączeniu przesyłam fotografie starej i nowej centrali są identyczne. I schemat. Model heady
FW v1. 05 HW4 (1). Podłączenia identyczne jak poprzednio :
A1-14
A2-15
In1-17
11-23
14-26.
Zwarto w centrali :15z16, 26z24. Ta ostatnia zeork
To instalator chyba zrobił. Nie wiem czy była wcześniej.
FW v1. 05 HW4 (1). Podłączenia identyczne jak poprzednio :
A1-14
A2-15
In1-17
11-23
14-26.
Zwarto w centrali :15z16, 26z24. Ta ostatnia zeork
To instalator chyba zrobił. Nie wiem czy była wcześniej.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
AdamGolasz
Jeszcze mam fotkę zaraz po powodzi zrobioną
Zworka 26z24 była wczesniej również
Zworka 26z24 była wczesniej również
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sprawdź czy funkcja zbiorcza jest wyłączona i czy PP jest ustawione na Off.
Sprawdź też czy ręczne zwieranie 26 z 23 wykonuje sekwencję Krok-Po-Kroku czyli Otwórz-Zatrzymaj-Zamknij-Zatrzymaj
Sprawdź też czy ręczne zwieranie 26 z 23 wykonuje sekwencję Krok-Po-Kroku czyli Otwórz-Zatrzymaj-Zamknij-Zatrzymaj
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
AdamGolasz
IBL i pp są na off. Natomiast ręczne zwieranie 26 i 23
Otwiera ale nie zatrzymuje. Natomiast przy zamykaniu nie zatrzymuje i od razu włącza się otwieranie
Otwiera ale nie zatrzymuje. Natomiast przy zamykaniu nie zatrzymuje i od razu włącza się otwieranie