Witam
Mam problem z dostępem do MEW-01. Ping idzie nie gubi się ale nie można wejść na stronę próbowałem rożnymi urządzeniami i przeglądarkami jestem w tej samej sieci Wifi.
Dostęp przez IP
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W normalnym trybie pracy urządzenie nie wystawia żadnego interfejsu dostępowego. Aby dostać się na www urządzenia, musisz przełączyć je w tryb konfiguracyjny (np. poprzez przytrzymanie >5s przycisku "config" lub, w przypadku nowszych softów, da się to wywołać z poziomu Clouda). Urządzenie szybko miga diodą, gdy jest w trybie konfiguracyjnym. Wtedy należy połączyć się z jego siecią Wi-Fi i wejść na http://192.168.4.1zurq wrote: Fri Aug 26, 2022 6:57 am Witam
Mam problem z dostępem do MEW-01. Ping idzie nie gubi się ale nie można wejść na stronę próbowałem rożnymi urządzeniami i przeglądarkami jestem w tej samej sieci Wifi.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
zurq
Czy jest możliwość zdalnego resetowania wskazania licznika bez logowania się do siec ?
-
klew
Tak, jak napisał pzygmunt, można to zrobić z clouda, o ile masz aktualny soft na MEW.zurq wrote: Fri Aug 26, 2022 7:33 am Czy jest możliwość zdalnego resetowania wskazania licznika bez logowania się do siec ?
Natomiast chciałem zapytać w jakim celu chcesz to zrobić? Pytam, bo z reguły jest to pomysł na rozwiązanie jakiegoś innego problemu, a potem się okazuje, że spowodowało to więcej problemów niż korzyści
-
zurq
Mew-a używam do kontroli zużycia prądu maszyn w firmie poniewaz analizator sam w sobie nie jest tani i żeby nie musieć liczyć za każdym razem tylko przeniesienie na inna maszynę i reset.
Supli tez używam jako licznik sztuk zrobionych na maszynie przez pracownika.
Supli tez używam jako licznik sztuk zrobionych na maszynie przez pracownika.
-
zurq
Po resecie mam problem z połączeniem do WIFI ostatni status jaki jest wyświetlany na urządzeniu to Wifi Connecting
-
klew
A co dokładnie zrobiłeś?zurq wrote: Fri Aug 26, 2022 8:44 am Po resecie mam problem z połączeniem do WIFI ostatni status jaki jest wyświetlany na urządzeniu to Wifi Connecting
-
zurq
Wpisałem RESET na samym dole poprawiłem hasło i zapisałem i zrestartowałem urządzenie
-
klew
Pole z hasłem do Wi-Fi jest domyślnie wyświetlane puste i zapisanie w takim stanie nie usuwa hasła, tylko pozostawia stare.zurq wrote: Fri Aug 26, 2022 10:05 am Wpisałem RESET na samym dole poprawiłem hasło i zapisałem i zrestartowałem urządzenie
Skoro podałeś nowe hasło i teraz nie może się połączyć z Wi-Fi, to tutaj szukałbym problemu. Wejdź jeszcze raz w tryb konfiguracyjny i spróbuj ponownie wpisać hasło.