Dziwna sytuacja

woytas1

Witam. Pojawił się u mnie problem z sonoff pow r2. Do dzisiaj działał bez problemu. Patrzę w aplikację a tam sonoff na czerwono świeci. Odłączyłem go od zasilania, ale to nic nie pomogło. W trybie konfiguracji rozgłasza sieć, wprowadzam dane, zapisuję i dalej go nie widać (usunąłem z clouda, rejestracja urządzeń włączona) dioda miga cały czas na niebiesko, jakby szukał sieci. Co ciekawe na routerze widzę go jako podłączony. Co jest grane?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sprawdź co masz w last_state.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
woytas1

Było Connecting.... Pojawił się w cloudzie. Dziwne sytuacje mam ostatnio. Jakiś typ chyba bawi się w hackera. Czasem pojawiają się różne dziwne sieci(otwarte) i wtedy wszystko co mam podłączone na 2,4 nagle jest odłączone od internetu. Pomaga tylko restart. Dziś miała miejsce taka sytuacja, ale tym razem sonoff pow już się nie połączył. Teraz po kilku próbach wprowadzenia danych do logowania(cały czas te same) ożył.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

woytas1 wrote: Wed Aug 31, 2022 10:18 pm Było Connecting.... Pojawił się w cloudzie. Dziwne sytuacje mam ostatnio. Jakiś typ chyba bawi się w hackera. Czasem pojawiają się różne dziwne sieci(otwarte) i wtedy wszystko co mam podłączone na 2,4 nagle jest odłączone od internetu. Pomaga tylko restart. Dziś miała miejsce taka sytuacja, ale tym razem sonoff pow już się nie połączył. Teraz po kilku próbach wprowadzenia danych do logowania(cały czas te same) ożył.
Trochę wygląda na problem routera. Spróbuj podmienić router na początku. Miałem kiedyś coś podobnego.
YoMan

Router Asus Rog Gt-ac5300 nawet roku nie ma i do tej pory wszystko działa wyśmienicie.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Zrestartuj router. Może pomóc.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
woytas1

Robert Błaszczak wrote: Thu Sep 01, 2022 10:47 am Zrestartuj router. Może pomóc.
Zrestartowany. Za każdym razem gdy jest taka sytuacja.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

woytas1 wrote: Thu Sep 01, 2022 8:27 am Router Asus Rog Gt-ac5300 nawet roku nie ma i do tej pory wszystko działa wyśmienicie.
historia zna nie takie przypadki ;) a tak na poważnie jeżeli reset nie pomaga to możesz spróbować powrót do ustawień fabrycznych i nowa konfiguracja z innymi hasłami, nowym SSID -> na koniec zmienić router na inny (jeżeli możesz to pożycz od kogoś na 2-3 dni). Możliwe, że wymiana zasilacza od routera (też kiedyś się z tym bujałem).
W ten sposób wyeliminujesz ewentualny problem z routerem. Myślę, że dopiero potem szukanie gdzieś indziej.
YoMan

Jak długo używasz tego sonoff-a ?
Jaki soft ?
Możliwe, że:
viewtopic.php?p=83729#p83729
W sofcie od @elmaya, zapis był ( o ile dobrze pamiętam ), co 3 minuty, w GG na początku ( chyba ) co 5 minut, później co 10 minut, a w innych softach nie wiem.

Return to “Pomoc”