Wyświetlacz typu Low Power na baterie wyświetlanie temp, wilgotności. Czy ktoś używa?

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Zibi

Czołem
Panowie czy ktoś z Was używa? Orientuje się ktoś czy są takie wyświetlacze, które pobierają bardzo mały prąd i są zasilane z baterii, wiem że są takie które na baterii CR2032 potrafią wytrzymać nawet 2 lata, ale nie mam aż takich wymagań. Szukałem pod Arduino/Attiny, ale za bardzo nic ciekawego nie znalazłem.
Zrobiłem układ, który zawiera Attiny seria 2 + radio 433mhz i wysyłam co 10 min temp, wilgotnośc i napięcie baterii do Supli. W odbiorniku jest Supla z Telegramem i kiedy jakiś czujnik będzie miał niski poziom baterii to wysyła powiadomienie, żeby wiedzieć kiedy i w jakim trzeba wymienić, również wysyła powiadomienie kiedy nastąpi wzrost lub spadek temp po przekroczeniu określonego progu.
Chciałbym jeszcze spróbować na na wyświetlaczu.
Jedyne co udało mi się znaleźć to nokia 5110 narazie coś takiego skleiłem pobór prądu około 200uA kiedy pracuje dużo i nie dużo może jeszcze zejdę niżej narazie testy... Jeszcze nie skończone...
Myślałem o czujniku ruchu żeby włączał z małego SMD mosfeta układ na 10s, kiedy wykryje ruch to by też oszczędziło baterie np w nocy.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duch__
Been thanked: 6 times

Może e-papier?
Zibi

Faktycznie dobry pomysł spr tak na szybko to mają bardzo niski pobór, kurcze ceny zaporowe tych wyświetlaczy, ale i tak się skuszę.
Zibi

Narazie zostawiam do testów...
W między czasie zamówię e-paper.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Pomysły i koncepcje”