Inflacja :)

uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Jak w temacie.
supla.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Grubo
Albert

Mi sie zdaje, że ktoś kupił w normalnej cenie a sprzedawcy skończył skę towar i żeby nie bawić się w kasowanie ofert i ponowne wystawianie, zrobił zaporową cenę oczekując na dostawę towaru :) to dość często spotykany manewr na Allegro ostatnimi czasy:)
Grab

Albert wrote: Thu Sep 08, 2022 8:46 pm Mi sie zdaje, że ktoś kupił w normalnej cenie a sprzedawcy skończył skę towar i żeby nie bawić się w kasowanie ofert i ponowne wystawianie, zrobił zaporową cenę oczekując na dostawę towaru :) to dość często spotykany manewr na Allegro ostatnimi czasy:)
Dokładnie tak jest jak napisałeś. Z Moteino jest taka sama sytuacja, bo sprzedający nie może w normalnej cenie kupić atmegi.

Image
klimasstudio

Ja ostatnio budowałem na Arduino Pro mini StreamDecka i wykończyłem wszystkie płytki. Ruszyłem z zamiarem dokupienia a tu zamiast okolice 10zł za klona widze od 24 do 54zł o.O aż oczy przecierałem z zdziwienia.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Zibi

klimasstudio wrote: Fri Sep 09, 2022 5:27 am Ja ostatnio budowałem na Arduino Pro mini StreamDecka i wykończyłem wszystkie płytki. Ruszyłem z zamiarem dokupienia a tu zamiast okolice 10zł za klona widze od 24 do 54zł o.O aż oczy przecierałem z zdziwienia.
Dlatego nie rozumiem dlaczego kupować stara Atmege to już inna epoka. Są np takie procki jak Attiny seria 0,1,2. Te z serii dwa są z końca kwartału poprzedniego roku nowy procek z mega możliwościami. Wspierany pod Arduino wgrywasz jakbys wgrywał do Arduino, ma kombajn jeśli chodzi o ADC 12 bitowy przetwornik, 32kB Flash,, wbudowane RTC i to jest duża zaleta, PIT, spanie poniżej 1uA, a nawet go uspalem 100nA w ultra deep sleep, fajny do projektów bateryjnych, i wiele innych możliwości. I najważniejsze możesz go kupić za 7zl.
Może warto pomyśleć?
jaku2k
Has thanked: 1 time

klimasstudio wrote: Fri Sep 09, 2022 5:27 am Ja ostatnio budowałem na Arduino Pro mini StreamDecka i wykończyłem wszystkie płytki. Ruszyłem z zamiarem dokupienia a tu zamiast okolice 10zł za klona widze od 24 do 54zł o.O aż oczy przecierałem z zdziwienia.
Jeśli masz na myśli projekt FreeDeck, to wydaje mi się, że powstała nowa wersja bazującą na RPi Pico, więc mamy ścieżkę ratunku w postaci Malinki ;-)
Pozdrawiam
Jakub
klimasstudio

20220824_003940.jpg
20220816_222923.jpg
Takie projekty robiłem na Arduino PRO mini lub Leonardo bo one działają jako Joystick lub Klawiatura.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Grab

Zibi wrote: Fri Sep 09, 2022 6:58 am

Dlatego nie rozumiem dlaczego kupować stara Atmege to już inna epoka. Są np takie procki jak Attiny seria 0,1,2. Te z serii dwa są z końca kwartału poprzedniego roku nowy procek z mega możliwościami. Wspierany pod Arduino wgrywasz jakbys wgrywał do Arduino, ma kombajn jeśli chodzi o ADC 12 bitowy przetwornik, 32kB Flash,, wbudowane RTC i to jest duża zaleta, PIT, spanie poniżej 1uA, a nawet go uspalem 100nA w ultra deep sleep, fajny do projektów bateryjnych, i wiele innych możliwości. I najważniejsze możesz go kupić za 7zl.
Może warto pomyśleć?
Gdzie kupiłeś Attiny 3224?
Zibi

https://www.tme.eu/pl/
Trzeba śledzić obecnie nie mają ale to jest spr dostawca kupujesz oryginał. Uwaga na zamienniki na alliexpres nie polecam.

Return to “Ogólna dyskusja”