Witam,
Czy da się dodać użytkownika który ma ograniczony dostęp do urządzeń?
W tej chwili syn korzysta z mojego konta w aplikacji na swoim telefonie a co za tym idzie ma dostęp do wszystkiego.
Chciałbym, żeby mógł sterować tylko swoją roletą i nie miał dostępu do innych urządzeń.
Dodawanie użytkownika
Da się.
Utwórz identyfikator dostępu i przypisz go do smartfona syna. Wszystko robisz w Cloud. Zakładam, że w aplikacji u syna jest podany tylko Twój mail.
Utwórz identyfikator dostępu i przypisz go do smartfona syna. Wszystko robisz w Cloud. Zakładam, że w aplikacji u syna jest podany tylko Twój mail.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Adamabek
U syna jest moje konto czyli na moim emailu i haśle jedzie.
-
cinas
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Wystarczy jak raz wpiszesz hasło do telefon syna i apka zawsze się łączy - syn hasła nie musi znać
Jak dodasz identyfikator dostępu powiązany jego telefonem i do tego identyfikatora dodaj tylko to co powinien mieć
Jak dodasz identyfikator dostępu powiązany jego telefonem i do tego identyfikatora dodaj tylko to co powinien mieć
-
Adamabek
Ale sam identyfikator nic nie daje jeśli nie dodam lokalizacji.
A jak dodam lokalizację to ma dostęp do wszystkiego.
Dla smartfonów i urządzeń używa się adresu serwera i samego adresu email albo adresu serwera id i hasła.
To drugie to stara metoda autoryzacji. Jeśli tak podłączony jest smartfon to zmień to na email. Po stronie chmury tworzysz nowy identyfikator dostępu i przypisujesz do niego wybrane lokalizacje. Na końcu wchodzisz w smartfony i dla telefonu syna zmieniasz identyfikator dostępu na ten świeżo utworzony. Apka wtedy będzie wyświetlać tylko kanały z lokalizacji, które przypiąłeś do identyfikatora dostępu.
To drugie to stara metoda autoryzacji. Jeśli tak podłączony jest smartfon to zmień to na email. Po stronie chmury tworzysz nowy identyfikator dostępu i przypisujesz do niego wybrane lokalizacje. Na końcu wchodzisz w smartfony i dla telefonu syna zmieniasz identyfikator dostępu na ten świeżo utworzony. Apka wtedy będzie wyświetlać tylko kanały z lokalizacji, które przypiąłeś do identyfikatora dostępu.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Musisz utworzyć nową lokalizację dla syna i wstawić tam kanały, do których ma mieć dostęp.Adamabek wrote: Sun Sep 11, 2022 7:39 pm Ale sam identyfikator nic nie daje jeśli nie dodam lokalizacji.
Następnie do identyfikatora dostępu syna przypisujesz tą lokalizację.
Do swojego identyfikatora dostępu też możesz przypisać tą lokalizację.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Adamabek
Dzięki Panowie!
Ogarnąłem temat z waszą pomocą.
Na chwilę zwątpiłem bo w Cloud nie zapisywało mi zmian i strasznie muliło stronkę. Ponowne logowanie do chmury i wszystkie zmiany zaczęły się zapisywać.
Ogarnąłem temat z waszą pomocą.
Na chwilę zwątpiłem bo w Cloud nie zapisywało mi zmian i strasznie muliło stronkę. Ponowne logowanie do chmury i wszystkie zmiany zaczęły się zapisywać.
-
grzesiek717
Dalej sobie nie mogę z tym poradzić. Chodzi mi o udostępnienie innemu użytkownikowi supli. Który ma inny login.
Masz może jakiś film instrukcyjny na YT.
Masz może jakiś film instrukcyjny na YT.