SUPLA Scripts

byniom
Been thanked: 1 time

Nie bardzo wiem co z tym zrobić.
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

:)

Poczekaj na update 2.1 albo usuń wszystkie linijki postaci:

Code: Select all

host:     '%supla_server%'
z pliku src/SuplaApiBundle/Resources/config/routing.yml a następnie usuń cache

Code: Select all

rm -fr var/cache/prod
Neavvy

Ja nie mam własnego serwera, korzystam z "oryginalnego" clouda v2.1.0 i też wywala mi ten błąd
michael

hmm... u mnie wczoraj wieczorem na swoim serwerze (cloud 2.0) i działających skryptach również pojawiał się ten komunikat i mimo tego wszystko działało poprawnie- zwalałem to na wersję 2.3.0-alpha.2, ale dzisiaj już jest wszystko OK
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
fracz

@Neavvy, Ty piszesz o błędzie 400. Obecnie SUPLA zwraca taki kod gdy nie zgadzają się jej dane do logowania.

@byniom pisze o błędzie 404 - co oznacza że serwer w ogóle nie został znaleziony.

W obydwu przypadkach, jeśli mamy do czynienia z Cloudem 2.1, trzeba dokładnie sprawdzić dane do API, jeszcze raz wygenerować hasło, upewnić się że na końcu adresu do clouda nie ma slasha itp.

Jak się nie uda - dajcie znać - będziemy debugować :D
nowy1

fracz wrote: Thu Oct 12, 2017 12:51 pm @Neavvy, Ty piszesz o błędzie 400. Obecnie SUPLA zwraca taki kod gdy nie zgadzają się jej dane do logowania.

@byniom pisze o błędzie 404 - co oznacza że serwer w ogóle nie został znaleziony.

W obydwu przypadkach, jeśli mamy do czynienia z Cloudem 2.1, trzeba dokładnie sprawdzić dane do API, jeszcze raz wygenerować hasło, upewnić się że na końcu adresu do clouda nie ma slasha itp.

Jak się nie uda - dajcie znać - będziemy debugować :D
Dziś postawiłem sobie ponownie Supla scripts na synology i "U MNIE DZIAŁA" :lol:

przydało by sie możliwość sterowanie rolet :) tzn windą tv
byniom

Zmienił mi się komunikat a mianowicie tak że nie mogłem wczesniej wchodzić w serwer po adresie lokalnym tylko przez gms po domenie no-ip . Przycyzną był antywirus który mam i wyłączyłem w nim szyfrowanie ssl , teraz moge wchodzić z przeglądarki po adresie lokalnym a co do rejestracji to długo myśli po próbie dodania konta a na koniec wyskakuje komunikat " wystąpił nieoczekiwany błąd "
fracz

W logach widzę błąd komunikacji z adresem 192.168.1.23. Jeśli to Ty - to nie będzie działać. 192.168.1.23 jest adresem lokalnym, tylko u Ciebie on zadziała. Potrzebujesz adres zewnętrzny lub DDNS jeśli nei masz stałego adresu (no-ip na przykład).
szymon

Witam
W piwnicy mam dwa sonofy:
sonof nr 1 : czujnik temp. mierzy temp C.W.U. przekaźnik włącza grzałkę C.W.U
sonoff nr 2 : czujnik temp. kotła C.O. przekaźnik włączą pompę cyrkulacyjną C.W.U

Mam pytanie jak skonfigurować supla-fracz by żeby spełnić warunek
gdy temp c.o. jest wyższa niż 40 stopni grzałka się nie włączała
gdy temp c.o. jest niższa niż 40 stopni by grzałka się włączała i grzała do 55 st wodę c.w.u.?
Last edited by szymon on Wed Oct 18, 2017 5:39 pm, edited 1 time in total.
byniom

fracz wrote: Thu Oct 12, 2017 2:01 pm W logach widzę błąd komunikacji z adresem 192.168.1.23. Jeśli to Ty - to nie będzie działać. 192.168.1.23 jest adresem lokalnym, tylko u Ciebie on zadziała. Potrzebujesz adres zewnętrzny lub DDNS jeśli nei masz stałego adresu (no-ip na przykład).
Tak to moje logi . Wpisywałem adres wewnętrzny , po zewnętrznym nadal wyskakuje błąd 404. Poczekam na update :)

Return to “SUPLA Scripts”