Sterowanie głosem
-
Gucio2607.
Przy password api..dzialam z telefonu i nie zapisywalo sie po skopiowaniu
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
-
nowy1
u mnie włącza światło głosowo ale nie podaje statusu ( temperatury i stanu )pomimo dobrego wpisu
a pod spodem jest
światło w sypialni zaświecone .Temperatura w supialni 21.1
Code: Select all
światło w sypialni {{35339|on|bool:zaświecone,zgaszone}} .Temperatura w supialni {{35340|temperature|number:1}}światło w sypialni zaświecone .Temperatura w supialni 21.1
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Czy masz zainstalowane "Przetwarzanie tekstu na mowę" od Google? Powinno być zainstalowane razem z Androidem domyślnie, ale jeśli masz jakiś custom rom lub to kiedyś wyłączyłeś to dlatego może nie odpowiadać.
Talkback też się to czasem nazywa.
Talkback też się to czasem nazywa.
-
vojtek
Komendy działają super. Dziękuję koledze Wojtkowi 
Posiedziałem trochę i udało mi się coś takiego ustawić w komendach dla mojej bramy głównej, w zależności jakim jest położeniu mam odpowiedź przeciwną.
Mam sonoffa przerobionego do sterowania bramą i soft SONOFF-gate-p5-DHT22 by@Zybi czujnik normalnie zamknięty.
Tak to wygląda
Posiedziałem trochę i udało mi się coś takiego ustawić w komendach dla mojej bramy głównej, w zależności jakim jest położeniu mam odpowiedź przeciwną.
Mam sonoffa przerobionego do sterowania bramą i soft SONOFF-gate-p5-DHT22 by@Zybi czujnik normalnie zamknięty.
Tak to wygląda
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
elektryk nie saper myli się kilka razy 
-
slawek
Czemu normalnie zamknięty ? czyli jest zwarty jak brama otwarta? w supli czujniki są zdefiniowane odwrotnie (stanem normalnym w supli jest brama otwarta i taki czujnik w supli nazywa się NO)
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
maffiu
dziękuje działa rewelacyjnie pomimo mojej nie chęci do androida ;p
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Ciekawe wykorzystanie! Nawet nie pomyślałem by to w ten sposób zrobićvojtek wrote: Fri Oct 13, 2017 8:56 pm Posiedziałem trochę i udało mi się coś takiego ustawić w komendach dla mojej bramy głównej, w zależności jakim jest położeniu mam odpowiedź przeciwną.
-
andrzejano
Bardzo dore rozwiązanie dla bramy .Wykorzystałem u siebie , dziękuję
-
Lechu_
- Has thanked: 1 time
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak przejść test mowy "Ok Google" ? Telefon każe mi powtórzyć tą sentencje 4 razy ale ciągle nie przechodzi dalej po pierwszej próbie, powtarzam to chyba 60 razy i nic , dalej wiszę na pierwszej próbie