Czesc
Mam dwie rolety podpięte na jednym wyłączniku podwójnym, który działa na zasadzie, że naciska się raz i roleta schodzi/wchodzi (nie trzeba trzymać). Czy Któryś ze sterowników Supla może mi to obsłużyć?
Dziekuje za pomoc
Żaluzja wyłącznik podwójny - który sterownik?
-
esensja
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Czy ten przycisk utrzymuje pozycję wciśniętą? Czy też działa jak dzwonkowy i odbija do pozycji "0"?
Czy w puszcze masz jeszcze jakieś przewody? Na zdjeciu widać doprowadzony przewód L (?) do przycisku i z niego wyprowadzone 4 przewody (góra/dół na dwie rolety).
Jaki masz model napędu rolet/żaluzji?
Wszystkie sterowniki rolet do działania potrzebuję przewodu zasilającego oraz N. Jeśli w puszcze nie masz wyprowadzonego N, to będzie trudno coś tam podłączyć.
Czy w puszcze masz jeszcze jakieś przewody? Na zdjeciu widać doprowadzony przewód L (?) do przycisku i z niego wyprowadzone 4 przewody (góra/dół na dwie rolety).
Jaki masz model napędu rolet/żaluzji?
Wszystkie sterowniki rolet do działania potrzebuję przewodu zasilającego oraz N. Jeśli w puszcze nie masz wyprowadzonego N, to będzie trudno coś tam podłączyć.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
esensja
Wyłącznik rolet działa na zasadzie naciskasz raz i idzie (bistabilny?) Załączam zdjęcie wszystkich przewodów w puszce i rolety. Nie wiem niestety jaki to producent.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Z tego co mi się wydaje to gdzieś jest jakiś sterownik upchany. Silnik widać że ma krańcówkę więc pewnie 4 przewody a w puszce nie widać przewodów silnika.
Tam w puszcze w kieszeni czegoś nie ma ??
https://pietras-81.aqi.eco/
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
To jest prawdopodobnie Simon DZW2.01/11 bistabilny.Pietras81 wrote: Wed Sep 21, 2022 10:27 am Z tego co mi się wydaje to gdzieś jest jakiś sterownik upchany. Silnik widać że ma krańcówkę więc pewnie 4 przewody a w puszce nie widać przewodów silnika.
2x SRW-01 powinno obsłużyć te rolety ale trzeba bedzie pogłebić puszkę. I przy okazji wymień sobie przełączniki na monostabilne (lepiej na nich działają wyzwalacze)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
esensja
Tak, to jest ten wyłącznik. Tego sie właśnie obawiałem, że trzeba będzie ściane pruć i wsadzić dwa SRW-01. Miałem nadzieje, że jest jakiś moduł pojedynczy, który to ogarnierobertklepacki94 wrote: Wed Sep 21, 2022 10:43 amTo jest prawdopodobnie Simon DZW2.01/11 bistabilny.Pietras81 wrote: Wed Sep 21, 2022 10:27 am Z tego co mi się wydaje to gdzieś jest jakiś sterownik upchany. Silnik widać że ma krańcówkę więc pewnie 4 przewody a w puszce nie widać przewodów silnika.
2x SRW-01 powinno obsłużyć te rolety ale trzeba bedzie pogłebić puszkę. I przy okazji wymień sobie przełączniki na monostabilne (lepiej na nich działają wyzwalacze)
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli mnie oczy nie mylą, to Ty masz tam zamontowaną puszkę kieszeniową, która ma masę miejsca (widać w środku pustą przestrzeń na dole.esensja wrote: Wed Sep 21, 2022 6:35 pm Tak, to jest ten wyłącznik. Tego sie właśnie obawiałem, że trzeba będzie ściane pruć i wsadzić dwa SRW-01. Miałem nadzieje, że jest jakiś moduł pojedynczy, który to ogarnieDziękuje wszystkim za pomoc.
Bez problemu zmieścisz tam 2 moduły. Aktualnie z Suplą dostępne są SRW-01. Na sprzedaż czeka też moduł mSRW-01 - którego bym bardziej polecał (ma detekcje poboru prądu, przez co potrafi się automatycznie kalibrować i lepiej określa pozycję rolety niż standardowy SRW-01). Jedyny minus mSRW-01 jest taki, że jeszcze nie trafił do sprzedaży. Gdzieś Mirek z Zamela pisał, że w okolicy grudnia powinny się pojawić, ale nie wiem czy to aktualna informacja.
Najlepsze suple dla Twojego domu