Row 02 zasilanie latarni i kamery.

Sterownik dwukanałowy
mdi87

Mam zasilaną latarnię przez row 02. Od row do latarni idzie przewód 3 zyłowy, czy mógłbym zasilić kamerę z tego przewodu i czy taki schemat ma szansę zadziałać jeśli N będzie wzięty z latarni i nie przepuszczony przez zasilacz?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wydaje mi się, że nie możesz tak podłączyć. Za zasilaczem masz zapewne DC. Nie możesz wziąć N z AC sprzed transformatora. Nie rezygnuj z uziemienia w takiej lampie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
martinok

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem była by zmiana latarni (może tylko żarówki)na 12V no i oczywiście ROW na coś innego.
"Wiedza bez Praktyki jest Bezużyteczna , praktyka bez wiedzy Niebezpieczna"...
Lomax1983
Has thanked: 1 time

A dlaczego nie chcesz dać zasilacza przy kamerze??
Jeżeli latarnia metalowa to też bym nie rezygnował z uziemienia.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Autor tematu mógłby dać zasilacz przy latarni, tylko nie ma tam zasilania na stałe. Jeśli latarnia jest w zasięgu Twojego Wi-Fi, to puściłbym do latarni zasilanie cały czas, natomiast ROW-01 zamontowałbym w latarni, żeby załączał tylko oświetlenie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87

Myślałem o tym żeby tam zrobić rozejście elektryki koło latarni, troche jednak mi nie po drodze bo w tej chwili latarnia jest podłączona bezpośrednio i nie ma żadnych puszek obok niej, żeby to zrobić trzeba by dać większą puszkę bo trzeba by zmieścić zasilacz od kamery, row 02 i troche kabli. Więc chyba zrezygnuje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Fakt, że przy takim słupie latarni trzeba by powiesić jakąś nie zbyt małą puszkę hermetyczną. A to już zbyt estetycznie nie będzie wyglądało.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “ZAMEL ROW-02”