Sterowanie głosem
-
Neavvy
Wszysko śmiga pięknie, jestem pod ogromnym wrażeniem. Jednak niestety mój telefon co jakis czas wyłącza proces Automate, co jest dość problematyczne, bo muszę znowu wchodzić do aplikacji i go włączać. Ustawiłem w opcjach telefonu, żeby Automate nie mial ograniczeń jeśli chodzi o wydajność, ale nic to nie dało
Dodam że korzystam z Xiaomi z nakładka MIUI
-
maffiu
U mnie sa w zasadzie dwa problemy jak mam ustawiony język angielski i polski pierwsze wyszukiwanie robi po polsku ale kolejne na siłe robi po angielski a drugi mam ze skryptami mianowicie nie chce mi podawać wszystkich „statusów” temperaturę podaje ale światła już nie wszystkie
-
slawek
1.Zaznaczyłeś "Run on system startup" w ustawieniach Automate?Neavvy wrote: Sun Oct 15, 2017 11:18 am Wszysko śmiga pięknie, jestem pod ogromnym wrażeniem. Jednak niestety mój telefon co jakis czas wyłącza proces Automate, co jest dość problematyczne, bo muszę znowu wchodzić do aplikacji i go włączać. Ustawiłem w opcjach telefonu, żeby Automate nie mial ograniczeń jeśli chodzi o wydajność, ale nic to nie dałoDodam że korzystam z Xiaomi z nakładka MIUI
2.Nie wiem jak jest w MIUI, ale zobacz w opcjach zasilania optymalizację i dla automate ustaw - nie optymalizuj - jeśli znajdziesz tam coś takiego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Neavvy
1. Zaznaczyłemslawek wrote: Sun Oct 15, 2017 1:37 pm1.Zaznaczyłeś "Run on system startup" w ustawieniach Automate?Neavvy wrote: Sun Oct 15, 2017 11:18 am Wszysko śmiga pięknie, jestem pod ogromnym wrażeniem. Jednak niestety mój telefon co jakis czas wyłącza proces Automate, co jest dość problematyczne, bo muszę znowu wchodzić do aplikacji i go włączać. Ustawiłem w opcjach telefonu, żeby Automate nie mial ograniczeń jeśli chodzi o wydajność, ale nic to nie dałoDodam że korzystam z Xiaomi z nakładka MIUI
2.Nie wiem jak jest w MIUI, ale zobacz w opcjach zasilania optymalizację i dla automate ustaw - nie optymalizuj - jeśli znajdziesz tam coś takiego
2. Ustawiłem w opcjach żeby nie optymalizował, nawet w akcie desperacji wyłączyłem optymalizację dla wszystkich aplikacji ale niestety to nie pomogło
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Czy masz zainstalowane jakieś programy optymalizujące zużycie baterii? Jeśli tak, trzeba Automate dodać do "białej listy" również w nich. Jeśli nie to pozostaje zgłosić problem do autora Automate, podając wersję Androida, aplikacji i model urządzenia. https://groups.google.com/forum/#!forum/automate-user Niestety niewiele mogę zrobić, jeśli na danym sofcie Automate nie zachowuje się tak jak powinno.
Co to znaczy że "nie chce podawać"? Nie ma odpowiedzi na komendę głosową czy jest ale nie zawiera stanu? Czy możesz sprawdzić stan tych kanałów ze strony głównej przyciskiem z pytajnikiem?maffiu wrote: Sun Oct 15, 2017 1:20 pm mam ze skryptami mianowicie nie chce mi podawać wszystkich „statusów” temperaturę podaje ale światła już nie wszystkie
-
slawek
A może masz zainstalowanego bądź systemowego jakiegoś killera, który ubija dłużej nie używane aplikacje?
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
maffiu
oczywiście teraz dodałem od nowa skrypty i działa ok ale wyglądało to tak ze ustawiałem odpowiedz np światło salon {{3899|on|bool:zaświecone,zgaszone}} a po zapisaniu jak dałem edytuj to zapisywał " salon światło { " na telefonie oczywiście podawał odpowiedz ale bez wartości chyba ze to było spowodowane tym ze wcześniej próbowałem ustawić kilka odpowiedzi jako jedną komendę głosowąfracz wrote: Sun Oct 15, 2017 3:57 pm Czy masz zainstalowane jakieś programy optymalizujące zużycie baterii? Jeśli tak, trzeba Automate dodać do "białej listy" również w nich. Jeśli nie to pozostaje zgłosić problem do autora Automate, podając wersję Androida, aplikacji i model urządzenia. https://groups.google.com/forum/#!forum/automate-user Niestety niewiele mogę zrobić, jeśli na danym sofcie Automate nie zachowuje się tak jak powinno.
Co to znaczy że "nie chce podawać"? Nie ma odpowiedzi na komendę głosową czy jest ale nie zawiera stanu? Czy możesz sprawdzić stan tych kanałów ze strony głównej przyciskiem z pytajnikiem?maffiu wrote: Sun Oct 15, 2017 1:20 pm mam ze skryptami mianowicie nie chce mi podawać wszystkich „statusów” temperaturę podaje ale światła już nie wszystkie
-
Neavvy
Co do mnie to przeszukałem ustawienia i gdzieś w czeluściach odnalazłem ustawienie które czyści pamięć ram po 30 minutach od zablokowania telefonu, wyłączyłem to i na razie jest dobrze 
-
maffiu
sprawdziłem na głośniku bt niby działa ale u mnie głośnik tak jak by sie wygaszał, zanim doleci odpowiedz z telefonu do głośnika to zjada 2 pierwsze litery musiały by być opóźnione odpowiedzi aby działało płynnie ale na module bt do słuchawek działa prawidłowonowy1 wrote: Sat Oct 14, 2017 5:02 pmfracz wrote: Sat Oct 14, 2017 4:59 pm @nowy1 - super!
@slawek - od sprzętów włączająco-otwierająco-przynoszących to Wy jesteście, ja mogę ewentualnie dopisać kod który zamówi ze sklepu nowe zapasy jak się będą kończyć![]()
dodam że super opcją jest głośnik BT z mikrofonem i połączony z tel androidem
Chyba kupię tablet z androidem i na przedpokoju zrobie coś takiego z suplą
https://www.youtube.com/watch?v=0VZIYF5sWJs
https://www.youtube.com/watch?v=7EBSTNqeX6Q
Last edited by maffiu on Sun Oct 15, 2017 7:30 pm, edited 2 times in total.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Błąd z klamerką był we wcześniejszej wersji - zgłoszony przez jednego z formowiczów na priv. Naprawiony był w v2.3.2 
https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... tag/v2.3.2
Dlatego przedtem nie działało a teraz działa.
https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... tag/v2.3.2
Dlatego przedtem nie działało a teraz działa.