Na github-ie najnowsza wersja softu bez "samozapłonu".
PS.
Podziękowania dla @Espablo za wsparcie w temacie.
Sonoff - timer & PIR
-
Lucas
@Zybi, czy jest szansa na modyfikację tego softu w taki sposób, żeby przekaźnik po każdorazowym ręcznym włączeniu i tak wyłączał się po danym czasie? Czyli mogę włączyć lub wyłączyć ręcznie, ale jak nie wyłączę sam, to i tak się wyłączy np. po 5 minutach.Zybi wrote: Mon May 08, 2017 6:58 pm Poniżej link do softu z zaprogramowanym czasem timera 5 min.
https://github.com/zchmielak/ESP8266/bl ... p5_inv.rar
oraz 10 minut:
a także 3 minuty:
Nie wiem czy dobrze rozumiem, bo PIR do mnie jeszcze nie dotarł, ale teraz chyba jest tak, że wyłączenie samoczynne następuje tylko po wyzwoleniu włączenia przez PIR...
-
maffiu
włączenie z pir lub na zwarcie pomijając pir i za kazdym razem wyłączy sie po zadanym czasie właczenie i wyłączenie "manualnie" przez app przynajmniej u mnie tak to działa tyle ze nie na sonoffie
-
Zybi
Spróbuję to zrobić, a wczoraj przerzuciłem kod do źródeł v2.5.2. Było ciężko, ale w końcu się udało. Jak pojawią się serwery produkcyjne z nowym oprogramowaniem to udostępnię firmware.
-
Lucas
Potestuję, czy na Sonoffie też tak będzie.maffiu wrote: Mon Oct 02, 2017 10:14 am włączenie z pir lub na zwarcie pomijając pir i za kazdym razem wyłączy sie po zadanym czasie właczenie i wyłączenie "manualnie" przez app przynajmniej u mnie tak to działa tyle ze nie na sonoffie
-
Zybi
Na Wemos i na Sonoff działa to tak samo i tak jak opisał @maffiu, ale nie tak jak potrzebuje @Lucas.
-
slawek
Serwery produkcyjne są wersji 2.1 i doskonale sobie radzą z softem 2.5.2 nawet z automatycznym dodawaniem z pomocą maila - przynajmniej u mnie...Zybi wrote: Mon Oct 02, 2017 10:29 am Spróbuję to zrobić, a wczoraj przerzuciłem kod do źródeł v2.5.2. Było ciężko, ale w końcu się udało. Jak pojawią się serwery produkcyjne z nowym oprogramowaniem to udostępnię firmware.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Lucas
Zgadza się, zwarcie GPIO14 do masy powoduje, że przekaźnik włączy się na zadany czas, a z aplikacji mogę wyłączyć lub włączyć na stałe. Jak zauważył @Zybi, to jednak nie jest to czego potrzebuję.Zybi wrote: Mon Oct 02, 2017 11:56 am Na Wemos i na Sonoff działa to tak samo i tak jak opisał @maffiu, ale nie tak jak potrzebuje @Lucas.
-
bicker
czy jest możliwość aby ten czas ustalać w Cloudzie ???