Migracja GUI-Generic do najnowszej biblioteki
-
LukaszH
Chciałem podmienić GUI-Generic v4.1.10 na najnowszą gdzie chyba są poprawki także do dimmera. Niestety wyrzuciło mi takie błędy w Builder:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Ja mam np. problem z wygenerowaniem softu pod żarówkę rgb
Błąd generowania Przekroczono maksymalny czas generowania (120 s). Powtórz generowanie za chwilę.
I tak od wczoraj
do sp111 poszło bez problemu.
Błąd generowania Przekroczono maksymalny czas generowania (120 s). Powtórz generowanie za chwilę.
I tak od wczoraj
https://pietras-81.aqi.eco/
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Jeżeli nie używasz OLEDa to wygeneruje soft bez niego. A poprawkę do OLEDa zrobię wieczorem.LukaszH wrote: Sat Oct 08, 2022 8:15 am Chciałem podmienić GUI-Generic v4.1.10 na najnowszą gdzie chyba są poprawki także do dimmera. Niestety wyrzuciło mi takie błędy w Builder:
gui.JPG
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Dla PZEM V3 też nie da się wygenerować firmware.Pietras81 wrote: Sat Oct 08, 2022 8:46 am Ja mam np. problem z wygenerowaniem softu pod żarówkę rgb
I tak od wczoraj
Ps. To jak już testować, to proponuję też podnieść wersję płytki ESP32 do 2.0.5
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
krycha88
Może jest jakiś problem z serwerem? To nie jest problem błędu przy kompilacji.Robert Błaszczak wrote: Sat Oct 08, 2022 11:59 amDla PZEM V3 też nie da się wygenerować firmware.Pietras81 wrote: Sat Oct 08, 2022 8:46 am Ja mam np. problem z wygenerowaniem softu pod żarówkę rgb
I tak od wczoraj
Ps. To jak już testować, to proponuję też podnieść wersję płytki ESP32 do 2.0.5
@Goral64 lub @pzygmunt by musieli na to spojrzeć.
-
LukiSpajder
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 34 times
Była tak możliwość przez pewien czas na testowym sofcie ale teraz nie działa znikła taka możliwość w cloudzie . Dość fajnie to działało
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
To jest problem środowiska testowego: 
Nie potrafię powiedzieć kiedy będę miał dostęp do serwera, żeby podnieść maksymalny czas generowania binarki.
Nie potrafię powiedzieć kiedy będę miał dostęp do serwera, żeby podnieść maksymalny czas generowania binarki.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
krycha88
Poprawiłem wszystkie błędy które zostały zgłoszone do tej pory w tym wątku. Problemu z nie pojawianiem się przełącznika "Przełącz urządzenie w tryb konfiguracyjny " w cloud nie umiem powtórzyć - u mnie jest widoczny i nawet działa poprawnie.
Dodatkowo jeżeli dostaniecie błąd "Błąd generowania Przekroczono maksymalny czas generowania (120 s). Powtórz generowanie za chwilę." to zauważyłem, że jeżeli nie odświeży się strony to ponowne generowanie się powodzi.
Dodatkowo jeżeli dostaniecie błąd "Błąd generowania Przekroczono maksymalny czas generowania (120 s). Powtórz generowanie za chwilę." to zauważyłem, że jeżeli nie odświeży się strony to ponowne generowanie się powodzi.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
Na środowisku testowym wydłużyłem czas oczekiwania na wygenerowanie firmware do 240 s.
Jednak nie jest to środowisko do masowego testowania, gdyż każde generowanie wykonuje się zawsze od nowa i jeśli dwie osoby w tym samym czasie będą chciały generować ten sam soft to skutki mogą być nieokreślone.
Jednak nie jest to środowisko do masowego testowania, gdyż każde generowanie wykonuje się zawsze od nowa i jeśli dwie osoby w tym samym czasie będą chciały generować ten sam soft to skutki mogą być nieokreślone.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026