Problem z wyzwalaczem akcji łącznik bistabliny

Kormoran

Cześć, męczyłem się wczoraj, poustawiałem sobie action trigery przy łącznikach bistabilnych. Przestawiłem nawet czas on click na 1 sek no i wszystko lala. Wstaję rano szybki klik klik i nic. Światło zgasło i zapaliło zamiast wykonać akcję na podwójny klik. Trzeba stać poklikać kilka razy żeby moduł załapał, że chodzi o polecenia wyzwalacza akcji. Po dłuższej przerwie znowu przestaje reagować i przyłącza światło.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Jakie masz urządzenie?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Kormoran

Akurat to się dzieje przy ROW-01
klew

Jak masz ustawione "input sensitivity"? Najlepiej jest to ustawić na "high". W przeciwnym wypadku moduł potrzebuje chwili, aby "zaliczyć" kliknięcie i przy szybkim przełączeniu będzie ignorował zmiany stanu.
Kormoran

Ustawiłem na high i nic to nie zmieniło. Jeden ROW 01 działa ładnie, widać to sekundowe opóźnienie przy kliku, przy dwóch ładnie otwiera bramę oraz przy trzech garaż, nie zapalając światła. Natomiast drugi ROW 01 co bym nie robił (ustawiony na HIGH, sekunda opóźnienia) to dzisiaj już tylko mruga światłem jak szalony i ma gdzieś triggery. Oba na najnowszej wersji oprogramowania.
klew

Kormoran wrote: Wed Oct 12, 2022 12:21 pm Ustawiłem na high i nic to nie zmieniło. Jeden ROW 01 działa ładnie, widać to sekundowe opóźnienie przy kliku, przy dwóch ładnie otwiera bramę oraz przy trzech garaż, nie zapalając światła. Natomiast drugi ROW 01 co bym nie robił (ustawiony na HIGH, sekunda opóźnienia) to dzisiaj już tylko mruga światłem jak szalony i ma gdzieś triggery. Oba na najnowszej wersji oprogramowania.
Może masz coś nie tak z włącznikiem? Jeśli masz drugi, który działa poprawnie, to może spróbuj je podmienić?
Albo może masz włącznik z jakimś podświetleniem?
Kormoran

Rozwiązałem problem. Nie wiem co to ma do rzeczy ale na tym ROWie, który działał od razu ustawione były wyzwalacze #1. Na drugim rowie kiedy te same zadania były ustawione na wyzwalaczu #1 to działy się wyżej wymienione akcje. Po ustawieniu trigerów na wyzwalacz #2, zaczęło działać. Chyba, że tylko chwilowo... zobaczymy wieczorem
klew

Kormoran wrote: Wed Oct 12, 2022 12:28 pm Rozwiązałem problem. Nie wiem co to ma do rzeczy ale na tym ROWie, który działał od razu ustawione były wyzwalacze #1. Na drugim rowie kiedy te same zadania były ustawione na wyzwalaczu #1 to działy się wyżej wymienione akcje. Po ustawieniu trigerów na wyzwalacz #2, zaczęło działać. Chyba, że tylko chwilowo... zobaczymy wieczorem
ROW-01 ma dwa niezależne wejścia na przyciski. Domyślnie oba sterują jednym przekaźnikiem.
Czy masz podłączony przycisk tylko do jednego wejścia? Czy do obu na raz? Jeśli do obu, to odłącz od jednego wejścia.
Kormoran

Nie chce mi się tego wyciągać z puszki ale pewnie wpięty jest na int2 skoro działa z wyzwalacz #2. Czekam niecierpliwie na mROWy wtedy będę wyrzucał 01, które mam i chcę się cały osuplować :)

Return to “CLOUD”